06 Januari 2012

Aku Tak Ada Masa Depan

first week tahun baru dah nak habes dah.. so??hahaha...ok..untuk first week new year ni..a few of my friends call me...tanya 2-3 soalan yang tak mampu aku jawab...

"hang lepas ni nak buat apa weh?"
"hang nak sambung belajaq lagi ka weh?"
"lepas abes prac..hang nak keja apa weh?"

so?aku nak jawab apa..aku pun tak ada plan nak buat apa..serius aku benci untuk soalan-soalan macam ni..ni la yang di namakan soalan maut...bagi aku la...bila orang tanya aku macam tu..aku dah rasa rimas...benci...tak suka...arrgghhh..just the damn things happen to me...for me...aku nak biar apa yang aku rasa nak buat...aku buat la..aku akan isi semua form UPU and everything..but bila aku rasa macam malas nak sambung belajar...just let it go..aku just nak apply semua..tapi taknak decide awal-awal...aku malas nak plan..takut lari...

kalau diikutkan aku..aku nak rest (tak rest sangat la kan..) dalam setahun and then baru nak sambung belajar..aku nak kumpul duit sikit untuk aku sambung degree...sebab masa degree nanti aku taknak pinjam duit PT...nanti nak bayar mati aku...silap-silap tak ada duit nak kawen...so plan aku...

KERJA-BELAJAR-KERJA-KAWEN-PENCEN-JAGA CUCU.

that's it..tapi bila pikir-pikir balik...aku ada lebih kurang (plus minus) 6 bulan before tawaran sambung degree untuk intake bulan 9 nanti.. tapi cukup ke gaji yang 6 bulan tu untuk tampung biaya aku when i'm further my study..adoyai....yang memenngkan aku lagi..untuk sambung degree aku pun tak tahu course apa yang aku nak amek..sama ada Tourism (macam sekarang), Masscom (cita-cita aku) or Pendidikan (orang tua aku)...

tentang plan aku lepas abes practical ni...aku nak keja macam-macam...keja attendan pam minyak depan kampung, cikgu sandaran, keja kat KFC, keja kat MarryBrown, keja kat Old Town White Coffee, keja kat RnR Gunung Semanggol, keja kat Bukit Merah Laketown Resort and lepak-lepak kat umah kecilkan besarkan badan...

so...dah terbukti yang aku...


TAK ADA MASA DEPAN !!!!


p/s :
penat keja...book ticket flight selalu ada masalah....
tapi tak pe..40 hari je lagi practical...lepas tu.....

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...