28 Disember 2011

27 Disember 2011

Review Filem | Suatu Malam Kubur Berasap

ok..semalam aku gi tengok wayang dengan miera azzudin..aku dengan dia pergi tengok cerita Suatu Malam Kubur Berasap...cerita ni agak best..memang tak rasa sangat la buang duit korang untuk tengok cerita ni compared dengan Songlap...cerita ni lagi berbaloi tengok...jom kita wushaarrr senarai pelakon dalam filem ni...
Angah Raja Lawak
Berlakon dengan watak menjadi Fei Mao..memang susah la..tapi memang agak menjadi..cuma dia punya sebutan tu kurang jelas...perkataan tu tak clear sangat...

Along Cham
yang ni best..menjadi...tu je...

Azrul Cham
Best..menjadi watak..tapi sama macam Angah..ada sebutan kurang jelas...

Nurul Ain
aku tak tahu apa fungsi watak Siti dalam cerita ni... mula-mula..tapi lama-lama..baru dapat tahu...memang okay lakonan dia..tapi yang musykil kan aku..kenapa dia perlu ambil gambar macam bawah ni.,.seingat aku..tak ada pun scene kena pakai pakaian ni..except kat air terjun yang gelap tu...

Zac Diamond
ok..watak dia ni menjadi...tapi kureennnggg la...

Watak-watak lain..
watak-watak lain memang cukup untuk tambah kan keseronokan dalam filem ni..untuk filem ni aku bagi 7 1/2 bintang sebab untuk setengah jam mula memang bosan...tapi in the end best...macam arwah Zami Ismail, Ruminah Sidek, Accapan, Zack X-Factor n lain...tq...

p/s:
sambut birthday sensorang dalam bilik..
sambil makan keropok tam-tam dan air masak...

24 Disember 2011

Caretakers yang Sucks...

ok..as u all know..aku ni kan practical dekat travel agency...so..ada la customer yang mintak apartment dekat PD and aku yang handle customer ni..mula-mula memang tak ada masalah..payment pun settle semua...

tak buang masa..supposed to be hari ni customer to check in..so aku pun remind la caretakers and customer ni...caretakers ni cakap ok sebab dah settle semua..then hari sabtu pun sampai...abes ja time keja..dalam pukul 2 macam tu bos aku kol..dia cakap customer ni tak ada nombor caretakers...so aku pun dari manjung rempit la balik ke ofis kat lumut..selalunya 10 minit dah sampai..tapi tadi aku rempit..5 minit je..(akan di buat setiap hari..)

so..aku pun kol customer ni and bagi nombor caretakers yang jaga apartment kat PD..ingat dah settle la kan..balik dari ofis..aku pun pergi la cc depan bilik sewa aku..layan fb dengan twitter (@firzzradzi...add tau)..cukup sejam aku dekat cc..aku naik bilik nak tidur...tak sampai sejam bos aku kol..dia cakap caretakers tak sampai lagi dekat customer untuk bagi kunci..aku pun apa lagi..rempit sekali lagi untuk balik ke ofis (5 minit gak rempit)...aku kol customer..dia cakap memang dia kol caretakers dapat..dia cakap lagi setengah jam caretakers tu sampai..last-last dekat 3 jam customer to tunggu..tak sampai-sampai jugak..

aku pun apa lagi..call la caretakers tu...haram...tak dapat..dia matikan fon...what the eff...bengang aku..berapa kali aku call boss aku sembang nak buat macam mana...aku call customer dia cakap dia duduk kat apartment lain..

WHAT!!!adoyai...penat la ni...nampak memang nak kena pulangkan duit customer la jawabnya..penat ooo....tapi entah la..sekarang ni pun aku tengah try call customer tu...tak angkat-angkat jugak (merajuk kot)...bos aku pun dah bengang...aku apatah lagi...sakit hati la..tak tau nak buat macam mana dah...

blog korang ada Silent Reader??

bagi yang ada blog..korang tahu tak apa maksud silent reader...i'm not sure sama ada istilah silent reader ni istilah yang aku buat or  istilah ni memang dah ada dalam dunia blog..tapi aku je yang lambat dapat..tapi..apa pun aku nak explain jugak la apa maksud  silent reader ok...

silent reader ni orang yang sentiasa pantau or baca blog korang tetiap hari or tiap kali korang post entry baru..tapi masalahnya..silent reader ni tak follow korang..so..dia akan bukak blog korang setiap hari, minggu or bulan..tambah-tambah lagi..bila korang selalu share entry korang dekat facebook...

ok..dah faham pasal silent reader ni..ada dua sebab je kenapa dia jadi silent reader...first sekali sebab boring / tak da keja nak buat..so dia pun godek-godek la blog kengkawan dia... yang second pulak..dia memang admire kat blog korang yang selalu cerita pasal life korang..

effect silent reader?? senang je..silent reader ni dia akan senang terasa dengan entry yang korang buat even dalam awal korang buat entry tu tak ada kena mengena dengan dia..tapi disebabkan korang ni selalu update..dia akan terasa..so..ada korang kesah??same goes to me...ada orang terasa dengan entry aku sebelum ni..tapi..ADA AKU KESAH??

p/s : aku buat entry ni khas utk 'kau'
tu pun kalau 'kau' baca la kan...
btw..thanks block aku kat fb...
tu salah satu misi aku..always argue with u to make u feel that
i'm really annoying..mission success...

23 Disember 2011

result PMR aku...

Pagi tu aku bangun dengan cukup bersemangat sekali...selalu time cuti sekolah ni..waktu bangun pagi aku paling awal pun pukul 10 pagi..itu pun kalau tak ada kerja apa...tapi pagi tu...memang cukup senang aku bangun..pukul 7.30 pagi aku dah bangun mandi semua siap awal..mak aku pun tengok aku pelik..last last mak aku senyum je...

sementara nak tunggu kawan aku datang pukul 9.00 pagi..aku tengok tv dulu..cerita Teletubbies...masa tu la mata dah jadi berat balik..adoyai...tahu la aku tidur lewat semalam..kul 12 baru masuk tidur..tu pun lepas kena paksa dengan abah aku...tengok cerita invisible man punya pasal la ni... tepat kul 9.15 pagi (janji melayu)...kawan aku datang dengan baju t-shirt berkolar dan tuck in...hahah....skema sial...haha..semua sebab nak pergi amek result PMR la ni..aku macam biasa..t-shirt kolar seluar slack kaler coklat...
kami pun kayuh la basikal ke sekolah...sembang-sembang atas basikal sambil gelak-gelak..tapi dalam hati..takut nak mati..macam nak bernikah je rasa...jarak dari kampung aku ke sekolah kalau naik basikal..tak jauh..dalam 20 minit jugak la..tapi semangat punya pasal nak amek PMR...sanggup datang awal..sampai-sampai kat pagar sekolah..aku tengok kawan aku..kawan aku tengok aku..sebab apa??kami je yang datang awal...gila arr...time UPSR dulu jangan  cakap la..kul 8.30 pagi dah ada kat sekolah..aku dengan kawan aku pun sepakat nak pergi minum dulu kat kedai kak mah depan sekolah..makan kerepek pisang yang 50 sen sebungkus dengan sira 30 sen..cukup la..makan punya makan..baru la nampak bebudak lain datang..tu pun geng-geng perempuan je yang cantik molek berbaju kurung...eleh..ingat aku tak tahu.kalau keluar ke bagan serai tu..haaa...amek kau..
sekolah aku memang tetiap tahun banjir...

aku dengan kawan aku ni pun..terus pergi dekat geng-geng yang lain..tu pun yang skema-skema je..haha..kami yang geng bebudak laki ni...just duduk kat pintu pagar sekolah je sementara tunggu keputusan keluar..dalam pukul 11.30 la baru boleh amek keputusan..sudah..apa la keputusan yang aku nak dapat ni...

bebudak lelaki yang lain semua tak nak amek lagi keputusan dorang sebab nak tunggu yang lain..ahh..aku malas nak tunggu aku pergi la sorang-sorang...on the way nak naik ke pejabat sekolah..aku selisih dengan classmate aku...budak perempuan...

"shipah (sharifah), hang dapat berapa"
"aku teruk..tengok la ni" sambil senyum kambing..
"teruk apanya...8 A kot...senang ja hang dapat..aku pun mesti macam hang.."

cewahh...aku pun apa lagi..tak buang masa..terus naik ke pejabat dengan harapan dapat la 8A macam Shipah..aku pun naik..sebut nama kat kerani pejabat tu..dia kata..

"awat hang teruk sangat, ABCD semua hang sapu"

aku diam ja..sebab aku ingat abang pejabat tu melawak..aku pun amek la keputusan PMR aku tu..aku lipat etak dalam poket seluar aku..memang tak mau tengok..aku pun slow-slow pergi ke toilet sebab nak tengok result aku sorang-sorang..masa on the way nak pergi toilet tu..ada la kawan-kawan aku panggil..tapi aku buat tak tahu je..laju je aku ke  tandas...ok..masa yang di tunggu dah tiba...slow-slow aku ambik result aku..aku bukak...

BAHASA MELAYU                       B
BAHASA INGGERIS                     B
SEJARAH                                      A
SAINS                                           C
PENDIDIKAN ISLAM                  B
KEMAHIRAN HIDUP                  B
MATEMATIK                                D
GEOGRAFI                                   B

tolong jangan tanya kenapa Sejarah aku A ok...sekarang aku dah sedar..keputusan aku tak oke..aku pun keluar dari tandas dengan sedih kononnya..bila sampai depan kawan-kawan aku..aku pun berlakon la lap air mata..haha..drama la konon..ramai tanya keputusan aku...aku pun tak cakap..aku bagi result aku kat dorang... "weh pdoih..awat hang teruk sangat..aku yang bodoh ni pun dapat 3 A"..entah cilaka mana yang cakap..sial betol..tapi at least dia mengaku jugak yang dia bodoh..hahahah...ok..aku pun balik la..masa on the way balik rumah tu..aku selisih dengan budak kampung aku...tak sempat aku tanya..dia cakap dah..7D 1E..ok fine..semangat aku naik balik.at least ada yang lagi teruk dari aku..hahaha

sampai rumah dah pukul 1..masa makan..mak dengan abah aku..diam je..tak cakap apa-apa..lepas makan baru abah aku tanya..aku pun bagi la.. nak tau abah dengan mak aku cakap apa..

"ermm..baguih la..semua ada ABCD..tak da la semua huruf sama ja"...

amacam??ok tak parents aku...

p/s:saja je nak buat entry pasal result PMR....
sbb budak2 baru lepas amek PMR...
aku??ni pengalaman 5 tahun lepas...

22 Disember 2011

Penting ke blog ni bagi korang...

sekarang ni ramai yang ada blog..bagi orang-orang yang minat IT ni..blog macam satu trend..sebab blog ni selain jadi diari online, blog jugak boleh bagi korang duit poket skit dengan adanya nuffnang...tapi korang x rasa ke blog ni macam jadi satu ancaman or tempat untuk orang lepaskan geram...

memang dunia blog ni bagus..tp korang rasa la kan..apa penting nya dunia blogging ni..korang boleh tak listkan tak pentingnya dunia blogging ni sebab korang tak rasa ke..dengan dunia blogging ni..akan menjarakkan hubungan dengan orang-orang yang dekat dengan kita and dalam masa yang sama akan mendekatkan orang yang jauh dengan kita..so how??

aku buat entry ni bukan sebab aku nak kutuk bloggers2 yang ada...tapi cuma nak tanya pendapat korang yang ada blog ni (sedangkan tak ada topic nak buat..).. sebab kalau korang perasan, blog ni dah jadi satu medium untuk orang buat fitnah and finally..kena saman..yang menang tak pe lah sebab dapat duit..yang kalah??

bagi yang buat macam diari harian.good job..bagi yang buat maklumat..good job gak.bagi yang nak jadi blog artis...errr....no comment...

tu je la aku nak tulis...tak ada apa pun..saja nak buang masa...bye...

21 Disember 2011

kalau korang ingat benda ni mesti korang senyum...

korang ingat tak lagi waktu korang muda remaja lagi...kalau korang lahir zaman aku dulu..memang korang akan ingat la benda-benda ni...kalau korang lahir tahun 2000 ke atas..korang leh say goodbye la..ok jom start...

DIGIMON
yang ni kalau korang tak tahu..aku pun tak tahu la nak kata apa..cerita ni selalu keluar hari ahad je..kul 10 pagi..kira kalau hari sabtu-ahad pagi..tv memang sapa-sapa tak boleh kacau..kalau tak..memang bising satu rumah tu aku menangis..cita ni tentang budak2 jeponm yg termasuk dalam dunia digital..lepas tu dorang ada dapat sekor digimon..digimon ni leh tukar-tukar la..tu yg best tu..korang tengok bawah ni..ada video...

DRAGON BALL
yang nio memang feveret bebudak laki kat kampung aku...hari sabtu-ahad kul 9.30 pagi..kira kalau tak tengok ni..memang kena pulau la budak tu..bangun-bangun pagi..serang tv dulu..abes cita dragon ball baru g main...tengh hari balik mandi, makan n main balik..

SAILORMOON
yang ni stok cerita bebudak perempian..hari ahad kul 10.30 pagi.. dia punya pakaian skirt pendek gila..tapi masa lawan...haram tak nampak spender dia..ngeee...aku pun kalau demam..tumpang la tengok cerita ni sekali dua..best gak...

CARDCAPTOR SAKURA
Cerita ni pun hari ahad..kul 11.30 pagi...cerita ni pasal budak perempuan ni ada kuasa untuk tangkap roh-roh hantu jahat...dia punya tongkat cantik..aku suka tu...

POWER RANGERS
cerita ni stock untuk hari sabtu petang kul 5.30..masing-masing la berebut nak power rangers kaler apa...aku sorang je yang amek power rangers kaler hitam..mual-mula dorang kena lawan resaksa kecik dulu..bila resaksa kecik tu dah kalah..resaksa tu jadi besar..time ni la diorang panggil robot diorang...cantik wa cakap lu..

USOP SONTORIAN
ni cerita melayu yang kampung punya..aku suka...tapi biasa la...kartun melayu dulu-dulu..mulut tak sama ngan suara..tp best..cerita aktiviti budak kampun..raya, cuti sekolah, bersunat..macam-macam la..

KELUANG MAN
cerita ni tentang adiwira malaysia la..tapi wira kat area Johor je..dia ada assistant nama TIONG MAN..kul 7.30 malam...time ni nak tengok memang menggangu sebab mak dah panggil mengaji...


kalau korang yang baca ni ingat lagi cerita-cerita ni..cuba korang fikir-fikir balik..best kan cerita dulu-dulu...cerita kartun sekarang ni x berapa menarik perhatian sangat..betul tak??

19 Disember 2011

Cara Pengguguran Bayi | Kejam !!!

Hari ni aku jumpa 1 artikel tentang pengguguran bayi..most yg buat pengguguran ni adalah remaja2 yg terlanjur dan x mahu bertanggungjawab...jom tengok bawah ni...




aku kesian tengok bayi2 yg x berdosa..yg remaja ni x berfikir...seronok je..pastu masing2 x bertanggungjawab...apa nak jadi la..sedar2 lah....

dan dalam Islam sendiri pun ada hukuman utk golongan-golongan yg berzina ni...

Surah An-Nur : 2
Bermaksud: Perempuan berzina dan lelaki yg berzina, hendaklah kamu sebat tiap2 seorang dr kedua-duanya seratus kali sebat; dan jgnlah kamu dipengaruhi oleh perasaan belas kasihan terhadap keduanya dlm menjalankan hukum agama Allah, jika benar kamu beriman kpd Allah dan hari akhirat; dan hendaklah disaksikan hukuman seksa yg dikenakan kpd mereka itu sekumpulan dr org yg beriman.
Sabda Rasulullah s.a.w
"Hindarilah zina sebab ia menimbulkan enam kesan buruk, tiga di dunia dan tiga di akhirat. Yang di dunia, zina akan menghilangkan kegembiraan, menyebabkan fakir dan mengurangi
umur sedangkan keburukan di akhirat nanti, zina menyebabkan pelakunya diazab, dihisab secara ketat dan kekal di neraka."
-Hadis riwayat Baihaqi

sumber : click sini..

17 Disember 2011

YURAN UITM TAK BAYAR LAGI??? OH NOOO!!!!!!!!

ok...sebagai student yg xpernah lewat utk bayar yuran every semester..pasti korang terkejut kan kalau tiba2 korang pny penasihat akademik msj korang tetiba tanya dalam mesej....

tettt tettt....tettt tetttt

"u dah bayar yuran ke belum??" soalan serangan dari En Saiful

"dah...potong duit ptptn" innocent je aku jawab...

"tp nama u naik dalam list nama student yg xbyar yuran lg" 

what the fork??seriusly aku terkejut bila tiba2 En saiful terus msj aku tu...ok..fine..no more msj2 aku just kol tny...en saiful cakap mmg nama aku naik..aku dah cuak dah..xkan la staff UiTM nak songlap duit aku plak kot???mentang2 la cita songlap tu baru keluar...then aku pun g la UiTM student portal...check punya check...belek punya belek yg baik punya..aku pun lega la...jumpa ni...mmg xpernah miss pun..mybe ada lmbat update kot kat portal...
 see??bukti yg PTPTN akan potong duit PT aku....


n one more thing..see..6 semester..mmg x pernah miss bayar yuran...

tp cuak jugak aku..xkan la lmbt update kot..dah dekat sebulan dah student masuk...duit PT aku pun dah abes...opss...itu tipu...kot...ahahaha...by the way..aku lega jugak la...bukan aku sorang je..tp ada lg few student merangkap kawan2 aku gak...kena bnda yg sama..apa2 pun..isnin ni aku nak kena kol HEA UiTM Penang or Bendahari..mau kompem cepat2...

p/s :ke ini tanda2 aku nak kena repeat 
practical aku yg cemerlang ni???

16 Disember 2011

Cara Nak Popularkan Blog

ok..aku rasa ramai dah yg buat entry pasal nak popularkan blog kan??sebab apa??sebab nak naikkan untung korang kat nuffnang kan??betol x??korang jgn nak tipu aku la...tau sbb apa?sbb aku pun macam korang gak..heheheh...ok..cukup2 la intro..jom..straigt to terus..hehehehe....

***********************************

Tajuk blog korang kenalah menarik perhatian....buat tajuk yg korang rasa boleh ajak readers lain click kat blog korang...macam aku buat ni..seminggu dekat 100k visit blog aku...nuffnang aku seminggu dekat RM500...ok itu tipu...

nak cepat lagi..entry korang tu...buat kasi entry yang panas2 lagi...macam isu2 yg panas..politik ke, ekonomi ke, geografi ke, music ke...korang buat la apa2 entry..kalau korang pny entry kutuk2 pny..msti best..ramai org visit n comment korang pny blog...aku smpai skang xleh buat lg mcm tu..xberani..kalau korang berani..aku blnja choki2...

join segment or contest...ni salah satu korang pny cara nak popularkan blog korang..join je contest2 yg ada kat blog tu..segment ke..mesti naik follower korang...aku pun pernah la join sekali 2kali join segment ni..bertambah la jgak follower aku...

facebook pun leh tolong korang gak...aku pun ada join Kelab Blogger kat fb...tiap2 kali aku update blog..aku akan promote link aku kat group ni...alhamdulillah..bertambah gak la follower aku.paling tidak pun..seminggu bertambah la 200 org follower..(tolong jgn tengok kat follower aku...)

tu je la..korang pasti leh buat..tp aku cadangkan yg nombor 2 tu..pasti cepat popular...

14 Disember 2011

Kalau Melayu tu jangan Perasan jadi Omputih la kan...

ok...ni aku nak bengang sikit la kan...pasal some people yg berdarah mix or mmg pure melayu..ko jgn nak perasan jadi omputih la kan..even ko tu ada mix sbb tok nenek ko tu omputih or jepun or korea or what so ever..tp kalau kau duduk malaysia smpai ke tua..xpyh nak perasan la ko tu duduk kat UK...

even ko cakap ko dulu datang dari UK (United Kingdom, ntah betol ntah x) tp skg ni ko dah jd rakyat Malaysia..so..sedar2 lah skit... UK?? ye ke United Kingdom, ntah2 Ulu Kelang...xpun Ulu Kinta..hahahaha....aku paling sakit hati bila dengarorg yg darah mix ckp macam ni,...

"aku mmg xtahu kuih2 melayu ni..masa kat UK dulu aku xpernah tahu pun...
nasib baik masa aku balik kampung, tok aku yg gtau semua..apa tu..lempeng...
ala..org melayu...lempeng tu kira macam pancake la kan..."

wadafak??eh hello...ko skrg ni kat mana??london ke malaysia??perasan sgt ekk...tolong la..aku pun ramai gak kawan2 yg darah mix...yg berdarah raja pun ada tau..tp xda la dorang bongkak sgt...dorang still pijak pada bumi nyata ni...yg ko nak over apahal...

owh i know...kami semua xda darah mix..so xleh la nak kawan sgt ngn ko kan..kami kan xpandai speaking accent LONDON ko tu...hahaha...eh btw...aku pun mix apa..my mum dari kedah...my dad dari perak...kira mix jugak ke?? - blurr -

ingat2 lah sikit..even ko tu ada darah mix..since ko kat malaysia...n dikelilingi orang2 melayu..jangan la nak perasan ko tu duk kat London..belajr2 la makan2 ulam, ikan pekasam...kita kat malaysia ni makan belacan je...bukan cheese...n lagi 1...bahasa melayu ko tu tolong jaga skit k..ko tu ada kat tanah melayu ni dari PM ke 4 lagi...so..xkan la cakap melayu pelat2 lagi...cuba ko tengok adik kat bawah ni..even parents dia ka jerman...dia still belajar cakap melayu even ada pelat skit...



btw..pada kawan2 bloggers aku yg lain..aku xpasti la korang setuju ke x ngn aku ni...tp ni la yg buat aku rasa annoying...

08 Disember 2011

Kesan K-Pop

ok..ni aku nak cerita sikit pasal cerita HOT yg terjadi dalam dunia blogger sehari dua ni...aku pun baru tahu hari ni after my friends told me about this blog...tentang 1 simple post and got almost 1500 comments...ayat dia cuma 4-5 ayat je...tp kata2 dia..pedih menikam jiwa owh bagi peminat K-pop. (sorry cant give the link)

al kisah dia cmni...blog tu tulis ttg K-Pop..klu bagus xpe la n dapat beribu komen...tapi masalah dia..dia kutuk K-Pop...n ramai la peminat2 K-Pop ni kutuk n ada yg warning and threat her..and you know what..budak tu cakap...yg tu bukan blog dia...dia kata dia di aniaya...ada orang guna nama n pic dia utk create n kutuk K-Pop...is it true?? but the thing is..i trust her..biasa la...laman sosial..letak gmbar banyak2 n then ada orang amek n buat blog n kutuk..yg dapat nama siapa??dia dan ahli keluarga dia jugak...kesian...
 

yg aku pelik..kenapa ramai yg kutuk budak2 ni..keluar ayat maki segala...xleh ke cakap baik2...ni x..guna ayat mencarut la apa la..aku pun xda la minat sangat K-Pop ni...tapi minat la jugak dengan 1-2 kumpulan macam 2PM, SNSD, SUPER JUNIOR....tp xde la fanatik sgt pun..just be relax la..tp dah adat la kan...manusia ni macam2 perangai..but behave...cuba selidik dulu..ni x..serbu tembok xpakai helmet...
 SNSD...aku x tahu lagu apa..tapi aku minat 
sebab dorang masuk Running Man
now, that poor little girl dah report polis...just wait n see la what will happen next..tp apa yg aku tau...yg aku fanatik tentang korean adalah Running Man...hahahaha...

 siapa pernah tengok Running Man..komen cepat!!!heheheh
 *aku xnak la keluar ayat maki-maki dalam blog aku ni...
sbb blog aku masih suci bersih lagi...kot...

07 Disember 2011

Susah ke bercinta dengan LELAKI ??

CINTA & LELAKI ??ada orang kata lelaki ni xpndai bercinta. ada jugak yg kata lelaki ni xsuka romantik2. betul ke?? ke ada yg pernah terfikir macam ni

"eleh, kalau nama pun lelaki, jangan harap la dia nak faham kita yg perempuan ni "

xpun mesti ada yg pernah fikir macam ni..

"ala, bofren i tu bukan kisah kan i, yg dia tahu dia nakada girlfren je sama macam kawan2 dia.."

ye ke macam tu?? jom, aku nak cita sikit pasal lelaki dalam bab2 bercinta ni...

SUSAH NAK NGAKU PERASAAN..
kalau orang kata perempuan ni complicated n lelaki ni simple, salah benda  tu...actually benda tu sama je..both are complicated, lelaki ni susah nak mengaku perasaan dia kat perempuan sbb dia takut, even dia tu pernah menang berlawan ngan singa, tapi bab cinta, lelaki tetap penakut, bukan takut apa, takut di tolak..tp bila perempuan tu nak tinggalkan dia or dah ada orang lain, baru dia bagitahu..so girls, if u want to know his admire u or not, just act like u have a boyfriend or wanna leave him okay.. (pengalaman sendiri..hehehe)

ROMANTIK ??? OH PLEASEEEEEE !!!!
"susah betul la nak jumpa lelaki yg romantik sekarang ni "
betul ke lelaki ni susah nak romantik??xkan la nak tunjuk romantik waktu korang tengah couple kot..mesti la lelaki tu simpan waktu korang dah sah...baru la korang yg perempuan ni leh dapat candle light dinner, candle light lunch semua la...lelaki ni xkan tunjuk romantik di awal2 korang punya perhubungan. yg aku pelik kan, perempuan ni selalu request dari lelaki benda2 yg romantik dari awal startnya 'couple'..bukan apa..kalau korang mintak, lelaki xkan berapa nak ikhlas bagi n lama2 hubungan tu jadi hambar..so..biarlah lelaki tu yg mulakan saat2 romantik tu...lelaki ni suka bagi kejutan untuk orang yg dia sayang..so girls..jangan paksa2 ok...

JANGAN PAKSA2...
agak2 korang yg perempuan kan, korang suka x bila ada orang paksa korang do something yg korang xberapa minat nak buat...mesti x suka kan??sama la ngn lelaki..jangan dipaksa..mungkin sang arjuna ni dah plan nak buat yg macam korang pksa dia buat dalam 2-3 bulan lg..tp dah korang pksa dia..so dia pun terpaksa la buat secara paksa sebab ada paksaan dari korang yg memaksa si lelaki ni buat (ok..pening kejap)...as usual, bila dipaksa, semua benda jadi xikhlas and hubungan makin hambar n mungkin pelangin anganku musnah bila gerimis mengundang dan terjadilah perpisahan dalam sedetik lebih dan mewujudkan beribu sesalan...jangan dipaksa lelaki..for girls, kalau korang nak lelaki ni buat untuk korang, jangan bagi tahu..just show how u really interest or admire that moment or thing...get it??good girls...

TOLONG FAHAM LELAKI !!!
Macam mana korang yg girls ni nak lelaki faham korang, tolong la faham lelaki sama..eh hello...korang ingat korang je ada perasaan?abes kami yg lelaki ni xda perasaan??ni bukan aku kata..tp worang kata...perasaan lelaki ni lagi senang nak faham compare ngn perempuan...ye ke?? xla...tp ni bukan worang kata, tapi aku kata..lelaki ni susah utk predict apa yg dia nak..means that lelaki ni susah nak di fahamkan...faham x??Bila lelaki ni susah nk faham, so korang yg perempuan ni tolong la faham keadaan lelaki yg mmg susah nak faham sbb lelaki ni mmg akan senang difahamkan bila perempuan memahami mereka.. (pening lagi)

PENAMPILAN !!!
aku bukan nak cakap dari segi pakaian lelaki..sebab pakaian lelaki simple je..tp perempuan la yg problem...jangan la korang nak pakai baju adik2 korang yg tadika tu masa keluar dating..buat menyakitkan mata je and tmbah dosa kat orang lain..kalau bofren korang jenis kuat iman macam aku xpe la jugak.. ni x??pakai baju singkat, bila duduk nmpak belakan..mula la tarik baju depan belakang, kiri kanan, dah nak tunjuk sangat..tunjuk la..ish...aku xpaham betul la..nak tunjuk tp dok cover...argghhh...stress..tp kan manis kalau korang pakai yg sopan sikit..baju kurung ke??apa??out to date??ok la...klu cmtu pakai la yg sopan2 sikit..xpyah la nak dedah semua yg ada..klu yg free hair tu..xperlu la nak buat pelangi kat rambut tu..kalau air kat rumah tu 'berkarat' , make sure jangan la terang sangat rambut tu..make up plak jangan la bajet macam nak g Anugerah Grammy pulak k..simple2 sudahh...ustazah aku penah cakap dulu..

"lelaki makin tebal makin kacak...tapi perempuan makin nipis makin cantik..pakaian perempuan dah berubah ke lelaki..dunia dah akhir zaman dah..perempuan dah xmalu telanjang depan org ramai.."

yg ni je kot aku nak tulis...korang yg girls setuju x aku kata ni??yg lelaki pulak, betul x apa yg aku cakap ni??



05 Disember 2011

Bukit Merah Laketown !!!!

Based on aku dah dapat cuti kan...so aku pun balik la ke kampung semalam..n arini tnpa dirancang...aku, fifa n tikah n kawan fifa yg nama tikah jugak... kami g la Bukit Merah Laketown..lama gak aku x pergi sana even xjauh ngn umah aku...kami g pun dah lewat...kul 5 baru g..xtau nak buat apa..kami just bergambar kat tepi kolam tu n then g karok...tu je...



 tikah n tikah..hehehehe
 kononnya hensem la kan...ngeeee



love this picture..aku nmpak kurus...hehehehe


n then kami g karok...dalam banyak2 tempat yg aku g karok xkira sama ada kat penang or lumut....kat Bukit Merah la paling xbest...mybe sbb karoke jamban kot....ntah la..speaker dia mmg xbest..tp kawan aku ada rakam td..so aku minx la...aku nyanyi 2 lagu ja...

video
ni la video yg aku nyanyi..lagu Bayangan Gurauan...dah la speaker xbest...lagu pulak sikit....pastu time aku nyanyi...lagu pulak stuck..mmg aku x g dah la situ....

03 Disember 2011

Review Ombak Rindu

Ok...semalam aku g tengok cita Ombak Rindu kat Big Cinema Sitiawan..tp aku xleh hayati cita tu 100% sbb kena serang gastrik dari pagi smpai ke malam..tp dah aku minat novel Ombak Rindu n cita tu dah mmg salah 1 yg aku tunggu...so aku g tengok la even x dpt hayati sgt cita tu...for me...cita tu layak dapat 10/10 bintang dari aku..mmg sedih..n ada 1 part dalam cita tu...buat bulu roma aku berdiri..ada 1 baris dialog..ntah..aku pun lupa part mna..ok..jom kita g tengok watak2 dalam ni...

AARON AZIZ
ok..Aaron Aziz dalam cita ni memang jadi..cuma watak playboy dia aku rasa kurang..tp when he start to change to be a good husband..i like it the most...he can be a good husband...mmg best..watak2 dia marah n he show how he love Izzah very much...tp mmg best watak dia...

MAYA KARIN 
without a doubt..she is one of the most talented actress in Malaysia..tengok watak dia dalam cita Ombak Rindu...mmg boleh buat sesiapa pun jatuh kesian kat watak Izzah...watak dia memang menjadi...i give 100% mark to her...thats all...

LISA SURIHANI
ni pun aku suka jugak...watak dia sbgai artis popular dalam Ombak Rindu mmg menjadi...cuma yg xberapa best dia masa 1st scene Lisa muncul dalam cita ni...dengan gaya rambut yg x cntik..mmg ramai org gelak dengan gaya Lisa tu...(mungkin wig..)..n yg lain the best la Lisa

AZIZAH MAHZAN
watak Datuk Sufiah dalam novel Ombak  Rindu memang berlainan ngn watak yg Azizah Mahzan bawak...bg aku..Azizah Mahzan berjaya  (yg pernah baca novell tu) membuat perubahan bg watak Datuk Sufiah..she did a good job...dah last2 baru aku terpikir tentang watak Datuk Sufiah...

Watak2 lain :
Julia Ziegler - as usual..lakonan dia biasa2 je..actually..aku x suka tengok dia ni berlakon...xbest..nmpak kayu...



Bront Palare - watak dia biasa2 je..ok la..sbg watak sampingan..ok la..tu je...hehehehe

n watak2 lain..memang pelengkap rempah ratus filem ni..apa pun..mmg best cita ni..rugi korang x tengok...





Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...