30 November 2011

Great Wall of China

 Salam...akhirnya..aku sampai gak ke Great Wall of China...dah lama dah aku nak g kat tempat ni..akhirnya dapat gak..aku g Great Wall of China ni masa aku otw balik dari Raudhah Camp kat Pangkor..alang2 dah 1 hala ngn Great Wall of China ni..aku pun singgah la..dia terletak kat Taman Fu Ling Kong...apa??aku tipu???mana ada..ce tengok bawah ni..betol la Great Wall of China punya REPLIKA...HAHAHAHA

 Great Wall of China punya replika


 Sama besar ja aku ngn Great Wall of China ni...hehehhe
See...kan aku dah cakap...aku g Great Wall of China..tu la..suka x percaya cakap aku..pas ni aku nak g Belanda pulak...jgn jeles tau...(x dapat g yg betol pun, dpt g yg replika pun jadi la...)

p/s : lepas gian nak karok aku...
semalam dapat g karok....

24 November 2011

Suka pakai contact lens?? Tengok ni !!

Ok..di sebabkan bos aku x masuk ofis arini..leh la aku update blog...entry kali ni aku saja2 ja nak tulis..sbb aku baru blajar pakai contact lens..hehehe..btw..aku just pakai yg biasa..xda nak kaler2..aku x minat la nak pakai kaler biru, hijau, kuning, merah..malas...heheh..jom tgk bawah ni...



CANTIK kan??aku pun mmg suka..tp apa kesan dia ekk klu pakai lens lama2 or waktu yg x sesuai...

takut kan tengok jadi cmni...ok..kat sini ada beberapa pantang larang utk pemakai baru..
  • tangan mesti BERSIH masa nak pakai tu...cuci dulu tangan tu..takut ada kotor..sakit mata nnt...
  • paling lama pakai lense adalah 8 jam..paling2 maximum pun 10-12 jam..tp seeloknya biar la ngam2 8 jam...
  • bila nak bukak tu..simpan dalam bekas lense yg kedai tu bg...air cuci tu pun..tgk tarikh expired...igt tu...
  • jangan beli lense kat pasar malam...tu semua tipu..lense paling lama bertahan pun sebulan setengah..xda smpai setahun..tipu je tu..
  • n yg penting...bila dah pakai lens tu..jgn nak menggedik nak dekat ngn org yg merokok or g tolong org buat BBQ...sbb smua tu akan sebabkan mata korang jadi mcm kat atas tu..korang nak???
ok..thats all...tq...

23 November 2011

1st Rank Tajuk Blogger di Google !!!

Salam..hehehe...semalam masa aku bukak Nuffnang sbb nak tengok berapa juta dah masuk dalam akaun aku (even still 0.00 sen) hehehe...aku try la meneliti apa lagi yg ada dlm nuffnang tu...at last..aku cari keyword referral yg org cari..and at last..ni hasilnya...

1st page kot n atas skali...muahaha...bangga aku...xterkata..
btw...
thanks pada org2 yg bnyk tanya kat En Google ni...
n pada yg bukak blog aku..
n semalam jugak..ada 1 lg aku punya blog..tp ada kat 2nd page la..
serius..memang aku x sangka...hahaha
bangga aku..well...teruskan la cari tau...



p/s :igt nak update semalam...
tp bos dah masuk offis..xsempat nak update...

17 November 2011

Review Filem "Aku Bukan Tomboy"

Ok..semalam aku g tengok wayang..cita aku bukan tomboy..dapat tengok cita tu kul 6.15pm on 16/11/2011..supposed is today (17/11/2011) cita tu start..tp ntah la..Big Cinema kat Sitiawan ni keluar awal..so..aku pun tengok la (lpas xleh tengok Abuya sbb xda org)..kat sini aku cita dulu k watak2 dia...
 

SCHA AL YAHYA
ok..overall watak dia ni ok la..x overacting..cuma..bg aku dia ni kureeennggg la watak tomboy dia ni..tp ok...still leh jalan..ngn suara dia yg garau2 tu..nmpak la suara ketomboyan dia tu...cuma dari segi tingkahlaku la kurang...tp still ok...

SHAMSUL YUSOFF
Like what i said before dalam KL Gangster...dia ni aku rasa better mengarah dari berlakon..shamsul cuba buat seskema yg mungkin dalam cita ni..tp kureennggg menjadi la..n yg spoil watak dia ni..dia punya wig...nmpk mcm mengganggu...tp aku rasa lakonan dia ok skit la..n kadang2 aku tengok macam overacting pun ada...(nak buat muka kiut yg xmenjadi..ngeee)

SHAHEIZY SAM
sam macam biasa...watak dia menjadi..no big deal la klu dia ni berlakon...tetap puas hati....tu je komen aku...
 SHEERA ISKANDAR
Dia ni memang menjadi bawak watak lesbian...aku ngn kawan2 aku tengok pun naik geli tengok cara dia cakap..pegang2..euwwww..nyampah mak..hahaha...watak dia ok la bg aku..menjadi...






SALINA SAIBI
Bagi aku..ni watak paling menjadi dalam cita ni...aku pun x cam bila dia jadi pengkid..dengan kemeja n jeans..mmg nampak pengkid gila..watak lesbian pun jadi...memang best la..terbaik dia ni berlakon..memang nampak sangat kepengkidan dia ni...

jom layan beberapa scene dalam cita ni...(sori x bnyk gambar sebab xbnyk gambar kat Mr. Google)


 
 


aku bg 4/5 bintang utk filem ni..sebagai antara yg paling awal leh tgk cita ni..aku bangga la (sbb leh tgk sehari awal...)cuma  
KEKURANGAN filem ni...kita x tahu punca kenapa si Isha ni leh jadi tomboy tu je...tu je..klu yg g tengok tu.mybe x sama dengan apa yg aku cakap...sori la..mybe aku ada terlepas pandang...n ending yg erm...
KELEBIHAN filem ni pulak..dia x sama ngn filem lain...kita xleh agak ending dia cmna..kita xtahu sapa yg Isha ni akan pilih akhirnya..tp ending dia..ermmm..
apapun..better korang g tengok...
aku rasa x sia2...
shamsul mengarah lg best... 

p/s : xsabar nak tunggu ombak rindu 1 DIS ni...

09 November 2011

Malaysia vs Indonesia ...

ok..ni bukan pasal bola sepak..tp pasal sikap2 orang Indonesia and Malaysia..btw..b4 that..aku nak bagitahu yg entry kali ni xda sikap2 atau sifat nationalisme (kenegaraan) or nak wujudkan jurang antara org2 Malaysia or Indonesia sbb kita kan serumpun..cuma aku sedikit terkilan..kenapa still ada sekelompok manusia yg nak laga2 kan keharmonian 2-2 negara ni..kadang2 aku pun bengang jugak dengan perangai segelintir orang indonesia ni..bila jadi apa2 kat rakyat negara dorang yg ada kat Malaysia ni..dorang dah bengang..nak buat Ganyang Malaysia la, buluh runcing la..bakar bendera la..tp bila jadi kat org malaysia yg ada kat Indonesia..dorang diam..org kata baling batu sorok tangan..yg rakyat malaysia pulak..diam ja..aku x bermaksud suruh wujudkan pergaduhan antara negara kita ngn indonesia..but..the reason y??bukan semua orang malaysia jahat..bukan semua orang indonesia tu jahat..or maybe it is related to politics and maybe ada parti politik yg suka melaga-lagakan hubungan baik 2-2 negara ni..ermm..pelik la aku..cuma aku pelik la..kenapa perlu wujudkan pergaduhan ni..even dah macam2 cara Malaysia and Indonesia guna utk baiki hubungan...still ada yg x kena..yg terbaru ni..kes sorang pelajar Malaysia kena bunuh kat sana...aku bukan apa...cuma pelik je..ermm..agak2 bila la nak baik 2-2 negara ni...berdamai sebulan..bergaduh sebulan..ermm...cukup2 la tu mana2 parti politik kat malaysia n indonesia yg maybe berpakat nak keruhkan hubungan ni..

                                       

yang kat malaysia pulak..x abes2 nak wujudkan sentimen keagamaan or perkauman..sudah2 la tuh...sekarang ni pun..macam ramai pulak nak pertikaikan Islam sebagai agama rasmi..bila fikir2 balik..Islam x pernah pun pertikaikan aktiviti keagamaan agama lain..alih2 dorang pulak bantah ajaran Islam..aku makin pelik la..kenapa??ermmm...pasal isu perkauman..maybe dah terlepas.tp selepas ni..entah la..isu2 macam ni dah jadi macam mainan politik pulak dah..aku bukan pro-kerajaan or pro-pembangkang...just my point of view..
dah termaktub dalam perlembagaan..kenapa ada lagi yg pertikai..
susah sangat ke nak bersatu??

p/s : sorry..tetiba jadi emosi...
aku harap xda pihak yg cuba nak salah ertikan aku punya entry..
aku x terniat nak wujudkan sensitiviti keagamaan,
perkauman or kenegaraan..it just my point of view...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...