31 Oktober 2011

Kekasih Baru Lagi !!

Nur Aleesha Insyirah Binti Izwan

ni la anak kak aku..lahir pada 20/10/2011...skg ni masuk wad sbb demam kuning..harap2 sihat la..xsabar nak balik jumaat ni utk jumpak buah hati aku yg baru ni..nak tengok buah hati yg lama?? click sini dan sini

bye...

27 Oktober 2011

Practical Story 1

ok..lets start the story...aku nak cita apa yg aku buat sepanjang practical n after office hour..on first day masuk office kena g pangkor / Raudhah Camp..Raudhah Camp ni milik bos aku..so kiranya bos aku ni kaya gak la..first perception aku ialah Raudhah Camp ni tepi laut but..erm...tgk je la..
miera yg excited..muahahaha 
 er..no komen...
 Raudhah Camp..tengah hutan kot...

 1st task..kena tolong budak2 MCKK pasang khemah..
 Kawasan depan Raudhah Camp
 aktiviti bebudak MCKK kat pantai @ Teluk Nipah..dengar taklimat ja...

 Jungle Trecking oleh bebudak SMK Victoria...
 dah abes keja..aku g merayau kat teluk batik pulak..sensorang..





dah abes dah..see...even Raudhah Camp tu tengah hutan..tp yg dtg most dr sekolah2 yg top like MCKK (Malay College Kuala Kangsar) n Victoria Institution (elite school) n ada la artis2 yg dtg.. macam Johan Juvana n Emelda...n dengar cita ada nak buat penggambaran..hehehe..top jugak Raudhah Camp ni...btw..sesiapa yg nak tempah pakej ke mana2..especially pangkor..leh la contact number ni 05-6832088 or visit website kami di sini...

tq..

25 Oktober 2011

Ben Ashaari Promote Blog Aku!!!

hahaha...simple update...nnt aku update yg panjang skit..aku cuma nak gtau...Ben Ashaari tolong promote kan blog aku..hahahha..xsangka aku..apa??x caya...tgk bawah ni..
i dont know why..but i'm happy for this...aku pun baru tahu bila ada org komen kat entry aku...maklum la..lama x bukak sebab outstation ke pangkor 4 hari..tgk komen bawah ni...
hahaha..btw..thanks... Ben Ashaari thanks sbb tlg promotekan...

17 Oktober 2011

1st Week Practical...

ok.. kali ni aku punya entry xda gmbar..sbb kat cc ni xleh cucuk thumdrive..sakit hati ja..tunggu la aku guna broadband nnt (tu pun klu PT masuk la..)..jom aku nak cita pasal practical...

scara officialnya..aku start ari rabu aritu-12/10/11- dekat office Battuta Travel n Tours kat pekan Lumut...tp..kami dah dapat arahan kena g pangkor..dr ari first tu smpai ari ahad..aku ngn mira ingat yg kem tu tepi pantai..rupa2 nya memang tepi..tepi hutan...hahahah...klu nak keluar ke laut mmg menapak sikit la dalam 15 minit setengah..5 hari kat pangkor n hutan..mmg agak menyeronokkan..even aku nak menangis masa 2nd day tu...sbb bnda2 yg kami handle tu..bg aku xda kena mengena ngn tourism..unless ada 1-2 bnda la..kami kena kemas dewan makan, susun pinggan, cawan..tp lama2 ok dah..rasa njoy je kat sana..

tp aku nak gtau..yg kem kami g ni..bukan kem sembarangan tau..kem ni pny chalet xda la mewah sgt..sbb kem ni utk motivasi n rekreasi...facility pun x bnyak n x modern...mandi kolah ramai2..makan beratur..ala..macam kat PLKN la senang cakap..tp enjoy..peserta kem normally budak2 sekolah macam MCKK n SMK Victoria...ala..sekolah budak2 pandai tu...

tapi kan..nasib baik bos aku baik...dia bg cuti kat aku ngn mira ari ni..so..esok baru masuk ofis..oh..lupa nak cakap..bos aku ni agak kaya la..dia ada travel agent kat lumut..n kem tepi hutan tu pun dia pnya...btw..kem kat pangkor tu nama dia Kem Raudhah Motivasi & Rekreasi..ada laman web kot..aku pun x sure...

gmbar nnt2 la aku upload...tunggu laptop aku dah repair n aku ada broadband..cakap pasal nak masuk office esok...aku n mira d beritahu..kami leh pakai tshirt n jeans tp berkolar la..hahah..kawan2 yg lain jgn jeles tau..hehehehe....

08 Oktober 2011

Goodbye Penang!!

sori..lmbat update..skg ni dah abes dah sem 5 aku kat penang..dah dekat 2 1/2 tahun aku merantau kat penang...so..skg ni masa utk tinggalkan penang...skg ni aku ngh cuti 4 hari before prac...aku prac kat lumut nnt..kat Batutta Travel..xtau la cmna nnt..hope semua ok la nnt...

aku secara rasminya habes exam 6.10.2011...harap2 ni jadi last exam aku kat UiTM as Diploma student..harap2 semua clear paper la (even x yakin sgt ngn LAW n SALES...)...so..harap2...semua ok la kot...btw..jom kita review skit apa kenangan aku kat sana...


  • first person yg aku kenal selain roomate aku masa aku stay kat kolej ZAMRUD adalah AIN HAMIZA...dia ni member LDK aku n merangkap classmate aku...btw..tua setahun dari aku...
  • first program yg kami buat adalah exhibition utk subject MICE...sport car..tp...errr...no komen..hahaha
  • first time g bercuti kat Pulau Redang lepas penat tiap2 tahun bercuti ke Langkawi je...mmg best..i will never forget that moment...
  • first time lead program under kelab kesayangan aku..KELAB PYOTA...aku lead program bukak puasa ngn anak2 yatim...
  • jatuh cinta lagi..lagi2 ku jatuh cinta..aku jatuh cinta..pada setiap wanita..hahaha...siapa2 yg tahu tu..tahu la..yg xtahu tu...padan muka...hahahah
  • aku menyewa kat Kondo Perda ngn 5 org coursemate,classmate n housemate aku...iaitu BAD, FAHMI, ZUKRI, KEMER, ngn TORES...dlm semua2 ni..ngn BAD ja aku kurang sembang sikit..
  • then...aku lead program kedua under PYOTA..prog anak angkat...buat kat kmpung aku...
  • aku jugak lead class assignment ke Langkawi...
  • first time naik cruise...aku naik SUPERSTAR LIBRA...pusing penang je...
  • aku jugak dapat masuk TV3 dalam program BERSAMAMU..join venture ngn PYOTA
  • GATHERING HM111 jugak aku yg lead...
  • Best friends aku kat penang KIEYAH, TORES, DEE...antara 3 orang ni...aku paling rapat ngn kieyah...btw..kami xda apa2 hubungan ja..macam adik ngn kakak (according to kieyah = aku adalah kakak..wtf)
aku actually sedih tau nak tinggalkan penang..banyak benda yg aku belajar kat sini..selain akademik..bab2 cara nak hidup jugak aku blajar..aku kenal macam2 prangai kat penang...aku kenal macam2 kerenah...apa yg aku rasa hari last kat penang aritu...sama macam ari last paper SPM abes..lepas ni x tahu la bila nak jumpa lagi...maybe time Presentation, Konvo n then...kawen..pastu..abes la..ermm...will miss u all...

p/s :
sori lmbat update..my laptop rosak..xrepair lg..
tunggu duit masuk baru nak g repair....bye...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...