26 Ogos 2011

Yeay!!!Kekasih Baru !!!!

Alhamdulillah..hari ni aku dpt kekasih baru...LELAKI tau..jgn jeles!!!hahaha...buat masa sekarang ni...aku dah ada 3 org kekasih LELAKI dan 2 orang kekasih PEREMPUAN...apa???aku BISEKSUAL??HAHAHA....

jangan main tuduh ja..haha...6 org kekasih aku tu..adalah anak menakan aku / anak buah aku / anak saudara aku...jgn nak pikir bukan2...yg baru ni lahir kul 10.50 pagi td..mmg comel..ada gmbar tp aku xleh upload sbb xdapat kebenaran dr abang aku..opsssss...lupa gtau...yg baru ni anak kepada abg aku...yg kawen last 2 years..n insya Allah bulan 11 nnt tmbah lagi sorang kekasih aku..hahahaha...tggu...tgk la gmbar kekasih2 aku yg 5 org ni..yg baru nnt aku upload k..nama pun aku xtau lg..

                                   yg kiri : kekasih sulung..asyraf..yg kanan kekasih no 2 : fadzli
 yg tengah.kekasih no 3 : luqman..kiri :lovely 4 :huda...yg kanan:lovely 5:husna..
LUV U ALL!!!

25 Ogos 2011

SEMINAR PYOTA @ PERLIS part 2

Ok...jom sambung cita pasal seminar PYOTA yg buat kat Eagle Park aritu...ok..malam tu..lepas bukak puasa ngn makan ringan...kami ada bbq plus persembahan with karoke...utk persembahan semua kena berlakon...yg bestnya...watak mesti berlawanan...apa??xpaham..klu laki..kena berlakon jadi pompuan..yg pompuan kena berlakon jadi laki..hahah..ada paham??mmg semua gelak kot...even bukan utk group aku ja..hahahaa
                                                            See??yg pakai towel putih tu aku..sebagai mak jah...

lepas tu karoke time..lepas la aku punya gian nak karok tu..aku nyanyi 2 lagu malam tu..lagu Pada Syurga di Wajahmu ngn Mentera semerah padi (duet ngn  farid)..tp yg aku nyanyi xda yg amek gmbar...and for the first time aku dpt degar miss aliaa nyanyi..dia duet ngn fayee...
                                           yg 2 org ni nyanyi lagu apa ntah..jamal ngn francesca peter..aku lupa tajuk..

pastu..abes bbq n karok..balek chalet tdo..esok pagi2 kami semua g air terjun..ada game sikit..tp bukan main air tau..nnt terkentut dalam air..batal puasa..hahahaha...tp air terjun dia agak cantik..cuma x sejuk dia punya air..

                                                 Sempat lagi amek gambar...hahahaha


abes program secara officialnya dlm kul 2...disebabkan dah book makan buka puasa kat Kuala Kedah..so..still ada bnyk masa b4 kul 7.30..so..kami decide g Muzium Padi and Pekan Rabu..for the first time aku g Muzium Padi..serius..aku suka yg pemandangan dari Gunung Jerai tu...tp sory guys..xda gmbar dr dalam Muzium tu..kamera x d benarkan...

and then...dr Muzium Padi ni..kami g Pekan Rabu...kat sini macam2 ada jual..dr juadah berbuka, kain baju raya, kuih2 yg pelik...haha..Pekan Rabu ni aku dah pernah g..

                                            See???macam2 kan..kueh2 raya suma ada..baju raya ckp ja kaler apa..suma ada..tp xda gmbar..hahahah..sory..

then..kami gerak g Kuala Kedah...kami makan kat D'Samila Restaurant...makanan dia sedap

..aku suka dia punya daging paprik...pastu ada kerabu mangga, tomyam..kailan ikan masim...nyum3..sedap...

Ok..the end...nantikan entry special aku..hehehehe....

21 Ogos 2011

Weekday B4 Raya !!!

Just simple entry...xtvt kat kampus b4 raya....

1- presentation Sales n Promotion (Isnin Malam)
2 - Test LAW (my beloved-Selasa Petang)
3 - Test Cross Culture (Rabu Petang)
4 -  Send 1st draft report ETR (FULL!!! khamis!!!)
5- Shoping Tshirt raya...
6- hari khamis lek kpg...AYAM..AYAM...AYAM...AYAM...
korang dapat tengok kan..semuanya kerja2 yg mudah  sederhana nak selesaikan dalam masa 4 HARI !!!!!


OK..bye...

19 Ogos 2011

Break Off

Salam...utk sambungan seminar kat perlis tu..sambungan ttg seminar kat perlis tu... xdapat di sambung sbb aku xbawa balik kabel USB utk fon aku....so..terpaksa aku buat la tajuk lain..actually benda ni dah lama dah jadi...lama xlama jugak la...dalam 2 mggu lepas...aku dah break ngn awek ex-girl aku actually...sebab2 aku break bukan apa..dah penat tipu..aku dah tipu dia macam2 kot...hahaha..nak buat cmna..utk kebaikan bersama...

dari menipu secara berterusan..better aku berterus terang..lagi pun aku dah penat menipu...aku tipu dari segi perbuatan n kata2..tmbah2 lagi dari segi perasaan..sbb perasaan aku utk org lain yg xkan balas perasaan aku sebab perasaan dia utk org lain...sedih2...tp skg aku dah kuat utk hadapi semua tu..

skg ni..aku rasa..better single..xpyah nak pikir soal2 jodoh ni..ada la jodoh kita nnt..mmg xkan kemana...sama ada kita sedar jodoh kita tu dekat atau jauh..kenal atau tidak..cantik atau hodoh...semuanya kita xtahu..mmg skg ni aku jatuh cinta ngn dia..tp blom tntu ada jodoh kami berdua...xguna kalau bercinta bagai nak mampus...tp lastly..xda jodoh...better kita berserah pada yg di atas..kita akan berusaha mencari..tp yg menentukan adalah di atas sana...
utk second part...nnt2 la aku update tau..sori...

SEMINAR PYOTA @ PERLIS part 1

Salam..dah lama x update blog kan??rndu gila...maklum la..x on9 pun kat penang...haahha..on9 pun sat2 ja..tu pun pinjam BB tores...ok...ni nak cita skit ja..utk last program PYOTA..lawatan berseminar kat Eagle Park Resort kat Bukit Ayer kat Perlis kat Malaysia..ni part 1 ja tau..part 2 akan menyusul..ok..program ni berlangsung 2 hari 1 malam...dari 14-15 Ogos..buat time bulan puasa kot..btw..ni bukan 1st prog yg aku join time bulan posa...ada lagi sebelum ni..

Eagle Park resort ni bg aku as a tourism student...aku rasa resort ni xbrapa menarik..even ada attraction kat situ..mybe kurang promosi n kurang customer kot yg buatkan bilik2 kat situ terbiar..but it still a nice resort..n ada 1 tempat tu..kat jalan nak g kat lobi resort tu..cantik..aku suka..aku bnyk amek gmbar kat situ dr tempat2 lain...ok..lets the story begin..
ni waktu time seminar tu..bnyk game2 menarik..


2 gmbar ni la yg aku cakap menarik dia pny view..nmpk mcm kat oversea..

ni group LDK aku..aku n atieka jadi fasi...


part tu akan bersambung malam esok ye....

07 Ogos 2011

TAK GUNA !!!



TAK GUNA kalau bersahabat tapi xtahu menghargai !!!
TAK GUNA kalau bercinta tapi xtahu di nikmati !!!
TAK GUNA hidup tapi xtahu mensyukuri !!!
TAK GUNA berjanji tapi xtahu ditepati !!!
TAK GUNA belajar tapi xtahu digunakan !!!
TAK GUNA berkorban tapi xtahu ertinya !!!



TAK GUNA bertanya tapi xperlukan jawapannya !!!
TAK GUNA berserah tapi tidak berusaha !!!
TAK GUNA bersopan tapi xada adabnya !!!
TAK GUNA menolong tapi tiada keikhlasan !!!



Dalam dunia ni apa yg berguna?? yg berguna SAHABAT YG SEJATI, ALLAH YANG SATU, JANJI YG DITEPATI, ADAB DAN SOPAN, KEKASIH DI HATI,ILMU DI DADA, PENGORBANAN YG IKHLAS, JAWAPAN YG SUCI, TAWAKKAL..itu yg berguna utk menempuh dugaan yg mendatang...


p/s : sori...mlm ni mood xbrapa nak ok...otak gila skit 2-3 malam ni...

05 Ogos 2011

Puasa !!!

Salam...wahh..dah lama aku x jengok blog aku....al makluman la...kat Penang nak on9 pun kena guna fon ja..sedih2...ok...entry kali ni maybe agak lambat...tentang PUASA!!!for the 3rd time..aku start puasa dekat Penang..1st day puasa i mean...mmg sedih gak la..tp alah bisa tegal biasa...makan beli yg ala kadar ja..but sem ni aku xtau la...dok teringin makan nasik beriani ja..btw sori..xdak gmbaq...malas nak amek gmbaq...hahahaha...

dalam bulan puasa ni gak..aku dapat tau tempat practical aku..aku dapat kat Pulau Pangkor..jauh dr apa yg aku expect..aku dpt sama ngn mira...resort pun aku xtau apa nama resort tu yg btolnya..nnt aku akan update balik k...

k..nak out dah..selamat menyambut ramadhan...assalam...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...