28 Mei 2011

Jom Ceramah !!!

Allo.....sori...ak baru nak update lepas abes prog aku kat sek aritu...then..aku xtau la apa yg prob..email aku ka,google chrome ka or blog yg prob sbb xleh masuk..geram btoi..last2...nasib baik la malam ni leh masuk kan...ok..aku xmau cita apa dah...aku nak cita pasai program aku kat sek...n for the first time aku jadi penceramah...mmg best..

Hangpa nak tau ka aku jadi penceramah apa??penceramah politik???tidak..penceramah agama??tidak..penceramah motivasi??Btol skali...aku n the geng jadi penceramah motivasi kat sek aku.. SMK Alor Pongsu utk junior2 kami..budak2 SPM..kami (aku,asyraf,syahir,nana n safuan)...kami 5 org jadi penceramah...kawan2 yg lain plak (pipa,pinat,ain sakinah,aina,mariah) mai join utk meriahkan masjlis...actually prog ni utk kami xplen ttg course kami kat U n prospek keja n sikit motivasi..mmg best..n aku xrasa aku leh xplen dgn baik ttg course aku but i can be a good counsellor..n aku tetiba rasa gian utk jadi penceramah motivasi..aku xmau cakap banyak..tgk la serba skit ttg gmbaq2 kami ni..






nak tgk bnyk lagi..click sini

25 Mei 2011

Bila Hati Jatuh Cinta...

Awak...awak ingat x lagi..wktu kita mula2 kenal dulu...kita sama2 malu untuk bercakap...bersua muka pun kita sama2 malu..tp..awak xtahu betapa seksanya saya sebab x dapat bercakap dan berjumpa dengan awak dlm sehari..kalau boleh..saya nak sangat berbual dengan awak...tp saya malu...

Awak...mungkin takdir dah tentukan...saya perlukan pertolongan awak untuk uruskan perkara dengan awak..awak nak tahu tak..waktu tu..saya lah org yg paling seronok..saya seronok sangat2 sebab akhirnya saya dpt jugak peluang untuk kenal awak dengan lebih dalam...dengan lebih rapat..tp saya x tnjuk kat awk..saya buat sikap acuh x acuh je dengan awak...tp nasib saya baik...awak sudi nak berkwan dengan saya....awak tahu tak...saya sangat sayangkan awak..saya xnak hilang awak...
Awak...waktu kita dah mula rapat...baru saya tahu awak dah berpunya...saya sedih sangat2....tp saya x tunjukkan kat awak yang saya kecewa...saya diamkan je..awak tahu x..pernah sekali saya terfikir untuk jauhkan diri saya dengan awak supaya awak x rasa bersalah dengan kekasih awak....tapi saya x boleh berpisah dengan awak...sebab hidup saya x ceria tanpa awak..awak lah orang yang paling saya sayang...setiap kali saya terfikit untuk renggangkan hubungan kita..saya terfikir..boleh ke saya hidup tanpa awak??saya x boleh..saya sayang awak sangat2...tapi..saya doakan yg terbaik utk awak dengan dia...walaupun hati saya terluka...saya terima..asalkan saya dpt lihat senyuman awak...

Awak..mungkin awak x sedar yang saya sukakn awak selama ni..mungkin awak xsedar yg saya cuba luahkan perasaan saya kat awak sepanjang perkenalan kita...mungkin cara saya x betul....saya luahkan perasaan saya dengan cara usikan...saya usik awak setiap kali saya telefon..saya cakap saya suka awak..tapi awak gelak...saya cakap saya sayang awak..tp awak kata saya merapu..saya x kisah...sebab saya dah luahkan perasaan saya...mungkin ada orang cakap saya bodoh sbb x luahkan perasaan saya yg sebenar dekat awak..bukan saya xnak..tp saya takut...saya takut awak xboleh terima saya..dan lepas tu awak xnak dah lagi bersahabat dengan saya..says x sanggup terima macam tu..saya xnak kehilangan awak...biarlah awak kata saya merapu..saya xkisah...asalkan saya dah luahkan perasaan saya...
Awak...awak ingat xlagi waktu awak ceritakan masalah awak dengan kekasih awak dekat saya..waktu tu..saya la org yg paling sedih..saya sedih sbb awak menangis..saya x boleh tengok orang yg saya syg menangis...malam tu..saya pergi jumpa kekasih awak tu..saya mintak supaya dia maafkan awak,...saya mintak juga supaya dia jaga awak sebaik mungkin...sebab awak "kawan" saya yang paling baik...saya cakap dekat kekasih awka...saya xsanggup tengok awak bersedih....kekasih awak ada tanya saya..saya suka kat awak ke..saya cakap saya x suka kat awak...sedangkan hati saya...

Awak..masa berlalu dengan pantas..sekejap je rasanya..sekarang kita dah sama2 dewasa...awak masih dengan kekasih awak..tetapi saya..masih setia dengan awak..ke mana saya pergi..saya sentiasa bawak gambar awak..saya sygkan awak...saya xnak cari yg lain sehingga awak sah jadi milik dia...
Tp awak...hati saya betul2 hancur bila awak bagi saya kad jemputan perkahwinan awak...hati saya berkecai bila lihat nama aawak dengan dia di depan kad jemputan tu...

saya bayangkan nama kita berdua..tapi itu xmungkin...awak mintak saya datang...saya cakap saya pasti akan datang ke majlis "kawan" kesayangan saya ini...depan awak..saya tunujukkan muka gembira sbb awak dah bertemu pasangan hidup awak..dan awak cintakan dia...tp dalam hati saya...saya menangis..saya sedih sangat2...namun..saya berdoa untuk awak...
Awak...maafkan saya sebab saya xhadir pada majlis perkahwinan awak..bukan saya xnak hadir..tp saya x sanggup melihat awak duduk bersanding dengan dia..saya menangis sepanjang hari....awak..mungkin bila awak sudah selesai berbulan madu...awak akan sedar..saya dah xada lg di sini..xada lg di sisi awak...maafkan saya..setelah melihat awak sah menjadi milik orang lain..tiada apa lagi yang tinggal di sini buat saya..awak sudah bahagia dengan kekasih awak..dan saya..Bahagia dengan Kebahagian awak...saya rndukan awak dalam tangisan...


Ni note yg aku buat kat FB...ni link aku..click sini

Result sem 4...


ok..officially..aku dah dapat result tepat jam 12.01 tgh malam..ke pagi??ahhh..ikut suka la yg mana pun..ermm..result yg agak mengecewakan...drop yg amat ketara..pointer aku turun sgt2...tp cgpa aku still 3 pointer...tu ngam2...xpa la..gpun sem lepas mmg aku ada masalah skit..study pun mcm x stdy ja..n i think budak umah aku suma dpt DL..except aku...ahhh..ada aku kesah..janji aku clear paper..xyah repeat apa2 paper...ko ada?xdak kan..hahahah...apa pun..aku happy...ok..penurunan pointer aku sem ni ialah 0.33...nak tau current pointer aku...xyah la...

23 Mei 2011

Wedding Sepupuku !!!

Salam..b4 i start..aku nak minx sorry sgt2 sbb dah terskip 1 post..hehehhe..aku post ttg reunion kat umah azira...tp x update ttg weddin sepupu aku..ni ha..aku nak update pasai wedding sepupu aku...sepupu aku ni pompuan..panggei iza ja..dia kawen ngn yon..abg kepada kawan sek rendah aku..azira...dengan bertemakan hijau pink..memang menarik...ni ada gambaq skit...





....n u know what..malam tu ada kugiran kat umah paknjang aku...apa yg best angpa nak tau..ada la 2-3-4 orang ni..p menari ngn penyanyi tu..masalah dia..klu menari best xpa la jgak..ni macam..aku xtau la..angpa tgk la bawah ni..aku xdpt bygkan klu depa masuk disco n menari mcm ni..tp orang kampung ja pun...aku paham...klu aku menari pun..lebih kurang ja ni..hehehehe..angpa gelak la..then komen..k salam...
video

19 Mei 2011

Wayang Lagi !!!!

Salam...arini aku enjoy la..agak enjoy...aku p tengok wayang kat Sunway Carnival...actually x plan pun nak p tgk kat Sunway..plan asalnya nak p tgk kat QB...tp dah hujan..maka sampai kat Sunway ja la...btw...ak p tgk ngn zurin...ak ajak dia mai belah tanah besaq sbb malas nak p pulau..ngn lencun..nasib baik ada seluaq spare kat umah sewa aku...ok..aku tgk cita ni...



mula2 mmg tgk cita ni..but..nak bg adil ngn zurin..aku tman la zurin tgk cita ni..n this is my first time tgk movie 3D...first time ooo


apa pun..mmg best cita 2-2 ni...tp cuma Nur Kasih la..aku rasa..drama dia lagi sedih compared ngn filem...tp still can enjoy...ni ada trailer kat bg kedua2 filem...just click sini utk NKTM N click sini utk Pirate of Caribbean

apa pun..utk nurkasih aku bg 3/5... n pirate..aku bg 4/5...TQ....

18 Mei 2011

Selamat Hari Guru !!!


Salam..sorry...pasal wedding kazen ak..nnt la ak update...sori sal lmbt update ttg hari guru..dah lepas brapa ari dah ni...hahaha..xpa la..ok..apa pun aku nak wish selamat hari guru kat cikgu2 aku..especially kat cikgu2 sekolah menengah...for ur info..ak sekolah kat sekolah ni..


ak mmg syg sgt2 kat sekolah ni..klu boleh..aku xmau tinggalkan sekolah ni..banyak kenangan aku kat sekolah ni..banyak peristiwa...sori la..gua mau cakap skit..ak lebih sygkan kawan2 sekolah aku dari kawan2 U aku..i miss all of u..antara peristiwa yg ak ingat...ermm

- aku kena gunting rambut kat tapak perhimpunan n dalam kelas time aku pegang jawatan Ketua Pelajar...mmg memalukan..
- kawan aku tersilap amek ubat period utk kawan aku yg sorang lagi..supposed is ubat pening kepala..member aku tu silap makan ubat period..lebih memalukan ubat tu di makan lelaki..
- first time naik atas stage utk trima anugerah time hari anugerah utk anugerah Kepimpinan.
- bergaduh ngn member kelas ak sbb sorang awek...hahahaha..
- bergaduh ngn geng pengawas...
- paling aktif dlm public speaking...pidato,debat,syarahan agama, sajak dll
- paling anti-sukan...

aku masih sygkan cikgu2 aku...
-Cikgu Wati (Cikgu Math F.3 n ckg Pengawas)
-Cikgu Yani (Ckgu Perdagangan n Ekonomi Asas)
-Cikgu Fitri @ The Rock (Cikgu Math F.5)
-Cikgu Fariza (BM Sastera)
-Sir Satha (BI n Drama..)
n ramai lg...Cikgu Zainon, Sir Hassan, Cikgu Zul, Cikgu Nora, Cikgu Salman...arggghhh..sumanya aku rindu..klu leh aku nak sentiasa ada kat SMK Alor Pongsu..n masa hari guru..ak ada wish selamat hari guru kat 2-3 org cikgu..sbb yg tu ja aku ada nombor...tu pun guna SMS ja...

15 Mei 2011

SK Alor Pongsu...

Salam...ermmm...aku just visit ja blog ni..x update..maklum la..busy...busy ngn wedding sepupu aku....esok malam..insya allah aku update pasai wedding kazen aku...sebab ada gambaq yg ak xsempat masukkan lagi dalam laptop...

ok utk entry kali ni..aku nak cakap pasal mini reunion dengan member2 sekolah rendah aku...even x ramai yg join sbb tetiba ja urgent plan kan...kami plan gather2 kat umah azira sbb umah dia kenduri..wedding abg dia...kami gather kat sana..ada la 5-6 orang,...mmg best..dok ingat cerita time sekolah rendah dulu...pas kat kenduri..
kami lepak kat umah aku..smpai kul 5...yg join gathering ni...aku, asyraf, zulhusni, fifa, liza, hidayati, hafis armino, aina, ain sakinah, asyikin, azreena n tikah..tu pun ada yg sat ja...

mmg best..gelak sakan kami sbb lama x jmpak..smpai ada yg xkenai la..hahahahha...pas tu..kami 4 orang(aku, aina, hidayati n ain sakinah) kami p lepak makan2 kat tijarah kafe sbb xjadi ziarah miza sbb miza xdak..kami lepak2 situ..tgk la gmbaq kami...






ni ada sikit gmbaq lain yg di ambil oleh tinta pena...just click (..sini..)

sekian..esok malam insya allah aku cita pasai wedding sepupu lagi...

08 Mei 2011

Plan for The Future..

Okay..tanpa berlengah lagi..kita terus ke perancangan kita utk jgka masa 15 tahun akan datang... lets go....

-tahun 2012 konvo...insya Allah dalam blan 10 kot...

-keja dulu..sambil part time study degree dlm masa 4 tahun...

-abes 4 tahun...aku bertunang...b4 my girl g Jordan...

- 2 tahun keja n kumpul duit sementara tunggu my girl lek dari Jordan..

-elok ja dia balik dr jordan setahun..kahwin terus...

-5 tahun dah leh ada keta sekuntum, umah sejambak, moto 2 helai...n jadi happy family mcm ni...


-keja..keja...keja...keja....kumpul duit utk melancong....

maka abes la perancangan aku utk 15 tahun..agak2 ok dak???

04 Mei 2011

Wayang Tahun Ni!!!!

haa...dah cuti sem ni..keja aku update blog la kan...dah cuti sem..leh la update 2-3 ari skali..nnt klu dah bukak sem..semggu sekali la rasanya...ok..xmau cita panjang...cita aku simple..tahun ni aku nak tgk bnyk cita kat wayang...suma yg aku minat..iaitu...



ok...yg LBS tu aku nak tgk yg kedua pny...apa pun..i'm proud with Malaysia film coz dah naik satu tahap lg..iaitu filem based on novel..even novel kita x setaraf international like Harry Porter, Narnia n wat so ever...at least kita dah naik satu tahap lg...mybe akan ada movie lain yg aku tggu...erm...

btw...i dont care if u wanna say that i'm mat jiwang..coz..thats me..ada aku kesah???

01 Mei 2011

Corat-Coret Sem 4..

wahh...sedar x sedar...dah agak lama aku x update blog..maklum la final exam...n wahhhhh sekali lg sbb sedar x sedar...aku dah abes dah sem 4 secara rasminya pada 30/4/2011....sebaik habes paper ABACUS...maka merdeka lah aku....ok..aku xmau cita panjang...jom tengok apa yg jadi sepanjang aku sem 4 ni...sama ada kat UiTM or kpg...

1. ok..secara rasminya aku dapat lesen keta bulan 2 aritu...kena retest sbb fail kat jalan raya...

2. aku lead class asignment under subjek tour planning..kami p langkawi..

3. aku secara rasminya couple dgn dia pada 5 apr lalu...baru dekat sebulan nmpknya...hahahaha

4. sem yg paling bnyk tekanan perasaan...especially dr segi L.O.V.E.

5. carry mark aku yg terendah utk final exam ialah 35.68 iaitu paper _______

6. ok..sem ni aku di lantik lead PYOTA pny prog utk sem 5 nnt...

7. berbekalkan balik kpg dengan 0.20 sen dlm poket.3-4 kali dah jadi mcm ni...

8. dapat pinjam henset my sis iaitu sony S500i...nset slide aku mcm ba*i..

9. cuti sem yg agak sukar aku terima atas sbb2 tertentu..

10. cuti sem yg pendek..iaitu selama 28 hari shj...

11. aku lead prog yg bakal di adakan di SMKAP pada 28/5/11...

12. aku pnah down sbb cita2 aku...tp dah dpt balik semangat utk cita2 aku..

13. kiah n the geng pindah umah dekat ngn umah sewa aku @ depan umah sewa aku ja..

14. sepanjang study week..aku jrg stdy dlm bilik tp stdy ngn kiah,sha n jenn kat bawah...

15. aku yakin lulus exam kali ni..cuma mybe x dekan...

16.sem 4 ni, aku agak kerap p karoke.most ngn budak umah aku....

17. aku dah try berjimat..tp xleh..

18. kdg2 aku rasa aku comel..kdg2 aku rasa aku huduh..so which one??

19. semangat nak berkahwin berkobar2....

20. selalu pikirkan parents aku when i wanna do sumthing...

21. sem yg paling jarang makan maggi buat sementara waktu ni...

22. paling lewat balik kelas ialah pukul 2.30 pg...

23. blog yg aku rasa paling bnyk update...hahahaha

24. paling rajin mencari gadjet baru utk blog..

25. last but not least.. i luv u ____________________________

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...