16 Mac 2011

Jangan Berangan Lagi Firdaus Mat Radzi!!!!


ok...aku xnak bengkang bengkok nak cerita..actually aku x terniat pun nak update blog mlm ni coz skg aku katcc...but based on aku tekanan perasaan and rasa sangat down malam ni..aku gagahi jugak utk update blog...akuxtau nak cita kat sapa dah tentang apa yg aku rasa skg ni,..kat pdoih aku akan cita jugak..cuma xtau bila...kdg2aku kesian kat dia sbb dia terpksa dengaq suma masalah aku...wlupun dia xleh nak buat apa..at least dia sudidengaq masalah aku...thanks pdoih... erm...ok..let we start...aku jadi down sgt2 time kelas BE td (Business Etiquette)..sebab yg mudah..aku barusedaq yg aku selama ni dah terlampau jauh berangan sampaikan aku x sedaq yg aku dah terbang jauh darimuka bumi ni...aku terlupa sapa aku yg sebenaqnya...suma bermula bila miss sembang ttg course utk sambungdegree..miss aliaa k..suma tny miss utk sambung degree course apa yg sesuai utk budak dip in tourism management mcm kami ni..ramai yg tny miss ttg course yg depa minat utk sambung degree..ada x relate ngntourism skg ni...miss cakap..ada yg ok..ada yg x..tetiba ja aku dengaq ada org tny pasai mascom (course yg akuminat sgt2)...miss aliaa ckp..mmg ada relate...aku sgt happy time tu...sbb aku leh sambung degree dlmmasscom..tp ada 1 ayat yg miss ckp yg buat aku kembali pijak pada bumi yg nyata...miss ckp..kawan dia yg adaxperienced dlm masscom..student masscom hny di pilih sbb rupa or in other word is package...good look of course and ability to communicate in public is a bonus...lebih kurang cmtu la maksud miss td..tp yg missckp..kawan dia yg gtau dia..bukan dari dia... ayat tu yg buat aku tersedaq...aku x sgka yg aku dah jauh berangan yg aku dah keja ngn Media Prima la..apajadah suma tu la...thanks miss sbb tolong sedaqkan saya..saya x salahkan miss...tp btol apa yg miss ckp tu...akuxdak pakej utk jadi wartawan or anything that relate to broadcasting industry...so..utk apa lg aku berangan...mmg aku yakin ramai yg akan ckp aku bodoh sbb xbrani utk buktikan yg depa tu salah..tp...skgni..apa yg miss ckp tu btoi...aku xkata yg miss ckp tu miss tujukan utk aku..tp aku sendiri yg sedaq sumatu...aku mmg xdak package utk jadi seorang wartawan or pembaca berita...mmg btol..nak harapkan pandaibercakap depan public..mmg xkan la aku terlibat dlm masscom..aku tekanan sgt2...

aku kena lupakan ni...


so utk masa depan aku...aku kena decide...sama ada nak amek bidang pendidikan or tourism..aku terpaksa lupakan masscom sbb mmg aku TAKKAN ADA PELUANG dalam masscom...sori masscom..aku maybe amek pendidikan sbb mak ngn abah aku nak aku amek pendidikan...

lupa nak cakap..lepas miss ckp cmtu td..aku saja bg alasan nak p toilet sdgkan aku dok kat tangga n aku nak nangis sbb aku mmg nak sgt amek masscom..tp...aku sedaq diri..aku mmg btol2 down smpai skg...ntah la...erm....harap2 keputusan aku utk amek pendidikan lepas ni..btoi la..amin...

13 Mac 2011

MaCaM2 (Part 2)

wah...dah bersawang dah blog aku ni..almaklum la..hampir 2 mggu aku x update..mlm ni aku ikhlas nak update blog..hehehhe..aku nak cita kesemuanya ...erm...mcm panjang..so...i will try to make it simple as i can...but i'm not promise it..ok..last 2 week aku x update blog coz aku ada bengkel debat kat kampus..mmg agak happening...thanks to debaters2 dari dungun, shah alam n sabah..aku dapat gak tmbah kawan2 dari kampus lain especially dari dungun n sabah...aku akan upload la gmbar yg mana suma budak debaters join.for ur info..bengkel debat ni first program utk sem ni bg kelab debat...n u know what..aku xsangka senior dari shah alam still kenal aku wlupun dah hmpir setahun..suma bermula dari VC Cup kat melaka aritu..adoyai..malu gak kot sbb aku rasa aku xberubah even dah penah masuk tournament..malu la..aku bnyk melahar ngn menyangkak la time tu...hahaha..tp agak best...program tu sabtu ahad...so..mmg njoy la.have fun...thanks korang sbb hidupkan bengkel debat ni..next program..INTERFACT!!!....yg lain2 tu..mcm biasa la..kelas ngn asignment....




aku ngn budak sabah n asyraf...

sabah n dungun
Semua yg join bengkel debat...



a week after that...aku ada PPKP...aku kena hari ahad...aku igt nak balik la jumaat ptg tu..tp malas sbb hari sabtu aku dah janji ngn junior aku nak g pulau..nak g rope walk...saja jenjalan...aku g beli MP3...abes RM30...tp xpe la...utk kesenangan time boring...skg ni aku nak cari sweater yg ada cap...x kisah kaler apa pun..as long ada cap..tp klu xde..aku nak yg hitam...wahh...mcm smart je kan..heheeheh....ok..sambung PPKP...aku kena dgr program wacana apa ntah...a good program..ttg kempen sokong kerajaan by dato apa ntah..tp mmg agak njoy...yg paling best..dorang ada sebut pasal 1 malaysia..aku ngn kiah n sha...selalu gelak bila dia sebut ttg 1 malaysia...hahahahahah..best gila....abes wacana tu dlm kul 5..balik aku tdo..hahahah....almaklum la...king of sleep...

ok..skg ni aku nak cita yg sampingan plak...hahahahah....bnyk bnda yg jadi sama ada lawak or serius...mana yg korang nak dgr dulu??ok..aku stat ngn lawak k..ok..one of my frens yg bernama _________ (hehehehe) yakni lelaki..telah di goda oleh sorang abang dekat kawasan ______, bandar perda..hahahahah...siap dpt no fon lg kot...hahahahhaha..korang agak2 sape??ahahah..dia cita kat kami mmg kena bahan la..siap kena sentuh lg ngn kami...hahahahaha.....second..aku x sgka ada org yg anggp aku ni _ _ _...wtf???tp aku xnak kata apa2 coz stiap org ada pndgn masing2...bg sesiapa yg baca..n terasa...aku minx maaf...bukan aku saja2 nak kata kat korang..aku xsalahkan korang anggp aku cmtu...tp..i know myself...so.ups to u la..as long i'm happy...ada aku kesah???hahahaha..dah la..geli plak aku nak sentuh bab2 cmni..pasni aku malas nak cita apa dah....

lain daripada tu..tentang "dia"...erm...i'm already get the answer from her...mmg xkan ada hrpn lg...so..aku doakan dari jauh kebahagiaan dia...aku dah amanahkan kawan aku utk jaga dia...n aku nak cuba jauhkan diri dari dia utk seketika waktu ni..mmg kawan aku cakap aku ni bodoh...klu dah x dpt..nak jauhkan diri??apa yg aku dapat??here the answer...aku nak cuba utk buangkan perasaan ni...klu aku still rapat ngn dia like b4...aku takut aku x dpt kwal perasaan aku..so..aku cuba utk jadi mcm sem 1-2...mcm kami xda apa2...hope klu dia tahu...dia dpt paham...sbb dia betol2 sygkan bf dia..so..aku undur diri...n lagu yg aku suka..lagu ni...what are word by chris medina..lirik yg mendalam..aku tujukan lagu ni utk dia...

erm..dah aku balik ni...hari ni aku g kedah..ada kenduri kat mergong..konvoi 3 bijik keta dari bagan serai...n 4 bijik keta dari gurun..umah sedara aku..aku pnah pegi..tp aku lupa...bak kata nazmi...hahaahahhahah..balik dari kedah..aku g pasar malam kat parit buntar..tu je kot cita aku utk kali ni..nnt kita sambung lg...salam..

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...