26 Februari 2011

Gathering HM111 Jan-May 2011

Ok..gathering ni just baru 2 ari je...ari rabu aritu..23/2/11..mmg best la..every part ada tema masing2...budak part 1 tema merah hitam putih..budak part 2 Arabic kot.. budak part 3 back to school n budak part 5 putih hitam..nak tahu x budak part 4 tema apa??cew teke??cew teke??hehehheh....kitorang punya tema Muzik n Tiru Gaya Artis...memang ada yg cun la..especially dia...hehhehehe...nnt aku akan update ttg apa yg aku rasa skg..just tgk la..ada skit yg aku upload..nk tgk lebih g kat FB aku...
Budak DT4B bersama ngn Tizz Aliaa Malam tu.
Junior Part 1...freshie lg tu...
Gaya Artis malam tu...
Aku punya tema malam tu..BALADA..
Sebahagian budak part 4...

25 Februari 2011

Konpius2...my Future!!!


Ermm...today entry aku xnak cakap bnyk...ok....

1- erm..aku ngn housemate aku g karok smpai kul 3 pg...abes kelas kul 10..aku g jmpk kak aku kat McD perda...makan prosperity utk first timenya tahun ni..wahh..sedap...hahahah..my sis blanja aku....then ada la dpt rezki terpijak skit...trus aku blnja housemate aku karok..sorg 3 lagu...aku igt nak blnja lebih..tp dorg x sggup..so..mlm tu kami karok sorg 4 lagu je..bygkan..aku kelas kul 5..3 pagi baru smpai umah..klu la my parents tahu..mati aku...hhahahaha..tp..biasa la..hidup sbg student,..mmg mcm ni la...hahahah

2- skg the things that me worried is about my future...aku xtahu apa karier yg spatutnya aku perlu dapatkan lg 5 thun...sama ada dalm tourism, masscom or pendidikan..let me briefly xpalin bout this prob...
-1st...aku nak cakap pasal pendidikan...erm..actually..my parents ask me utk amek pendidikan pas grad tourism..tp aku xbrapa nak suka..bkan aku xnak masuk pendidikan..but it is my last choice...aku xbrapa minat utk mnjadi pendidik...tp..di sebabkan itu dari parents aku..aku mcm x sggup menolak..kadang2 aku rasa..aku lebih bnyk mengikut dari di ikut..tp nak bt mcm mna..aku seorang yg paling susah utk berkata TIDAK...ntah la...aku igtkan my parents je suruh aku amek pendidikan..tp rupanya abang2 aku pun suruh aku amek pendidikan...ntah la..aku knfius...yg penting,...layak ke aku ni jadi seorang pendidik???aku ada bakat ke utk jadi pendidik??

-2nd...pasal tourism...erm...how come arr..sng ckp..aku xbrapa nak ada jiwa dlm tourism..klu ada pun..skit je...xbnyk...wlupun almost 2 years aku blajar tourism..spirit aku dlm tourism x bercambah,..still dekat level yg sama...sepatutnya bila dah blajar dekat 2 tahun ni..prasaan aku berubah la kan..tp x...jiwa aku still dekat course yg lain...tp bila aku pikir2 balik..aku lebih banyak tahu benda2 dlm tourism compared to masscom...so??mcm mna tu??aku perlukan pendapat...kdg2 bila my lecturer cerita ttg challenges yg ada dlm industri..aku jadi takut plak utk masuk industri..or aku takut utk melangkah ke alam yg lain??erm...

-3rd...masscom..ni course yg paling aku minat skali.,..tp syg..aku x bnyk tahu bnda2 dlm masscom...so??mcm mna aku nak blajar??klu basic pun aku just tahu 1-2 bnda je??mmg la aku leh blajar nnt......tp rasa mcm terlambat..mcm ak dah buang masa utk study tourism..is it..

Aku harap..siapa2 yg baca entry aku kali ni..dapat tinggalkan komen korang...so easy for me to make a desicion..really need it..please...

Prosperity..nyummy...

20 Februari 2011

Aktiviti Hujung Minggu

Ermmm..cmna nak start...ok..aktiviti mggu ni...aku g jmpak budak degree kat McD perda..cewahhh..budak degree ke??hahahah..tetap pendek mcm budak dip...hahhahha..aku jumpak si pendek Pika...erm...bukan apa...dia saja ja turun penang sbb katanya dia rindu kat kami suma..but i'm sure...there must have a prawn behind the stone..hahahaha...btol2 translate ni..msti dia ada plan apa2 ni..cuma dia ngn tuhan je tahu..time ari selasa..Maulidur Rasul...xda xtvt apa...just tgk vdeo (Ct Nurhaliza of kos)...ngn tdo..hidup aku penuh ngn tido tido tido...sampai kan aku di gelar King Of Sleep oleh Zukri n pdoih...ahhh..ada aku kesah??jnji aku happy....

Minggu ni gak..aku g karok utk first time bg thun n sem ni...aku dengan bangganya..aku berjaya SUMBANGKAN ye...di ulang SUMBANG kan 3 buah lagu..iaitu lagu Cinta Seorang Teman, Kekasih Awal dan Akhir n Milikku...actually the first two song aku nyanyikan lagu tu utk dia...especially Cinta Seorang Teman...erm...smpai skg aku pun xtahu cmna nak bgtahu dia..so aku diamkan je la...malas nak kecoh...baik diam ja..just act mcm xde apa2 yg jadi..ahhh..dah la..lupakan je la..erm..malam tu kami 4 org g karok kat apa nama ntah karok tu..kat Perda..aku pitnon,faris ngn pdoih..faris nyanyi 4 lagu mlm tu..kami 3 org just sorg 3 lagu je...ok la kan..ni ada 1 video aku masukkan kat sini..my favourite song...Cinta Seorang Teman..saksikanlah

Ha lupa plak nak gtau..aku ada meeting debat kat kampus mlm maulud tu...trus bt birthday party..smbut bday faiz,hafiz ngn zulaikha..memang best..sir blanja kami suma Secret Recipe...apa nama cake tu ha???Chocolate Indulgence..ntah btol ke x aku spell ni..nasib la..tp mmg sedap la..

Time aku tulis ni..birthday one of my best frens..pdoih..dia kawan aku yg paling baik yg penah aku ada selain dari si kiah bengong tu...hahahaha...aku harap dia happy n panjang umo..semoga dia d murahkan rezki..amin ya rabb...

K la...aku nak tdo dah..lupa plak..aku ada satu lg blog...just visit n follow blog akuyg satu lg... just click sini ....follow la..the reason y aku ada 2 blog..sbb blog ni sekadar utk aku imbau kembali zaman kanak2 n zaman sekolah,...aku malas nak mix kan cita zaman dulu ngn apa yg aku rasa skg...so..better for me to have 2 blog..





Sori...just masukkan yg ni je..xde amek gmbar mlm karok tu..

Chocolate Indulgence kitorang malam tu...


Pitnon,pdoih,farid,aku faizal n aiman serta si pendek pikah...hahahaha

11 Februari 2011

Aktiviti Xda Kelas...


  • Erm....mcm mna nak start or mula or wat so ever...actually..aku tulis blog mlm ni..dlm keadaan yg sakit hati yang teramat sangat...aku xtau..knp tiba2 aku rasa sakit hati..tapi aku tahu dia dari sum1...erm...ok..biar la..malas aku nak pikir dah...nnt lagi pikir lagi sakit ati..skg ni biar ja...thats better...Ok...post kali ni tentang aktiviti aku semalam(khamis ptg)...bukan apa..sehari aku xda kelas..so..apa lg..njoy la..hahahahahah....mlm b4 kamis tu...aku tdor awal..kul 12..tp bgun..ha..amek ko nyah;...kul 11.30 pg baru bgun nokkk...dekat 12 jam mak tdor...ahahaaha..ehh..apsal cakap bahasa anak ikan ni...hahahahahaha....sori doh...hahaahaha....erm...ari kamis tu..lpas bgun..mmg x bt apa..bgun..mndi..bukak laptop..dengar lagu..kul 3.30 baru bgun g makan....balik dari makan..duk lepak2 kejap then siap2 g JUSCO...

  • U know for what??g jumpak kiah,sha n meera...1st time nak jmpk meera..coz b4 this..mmg kami x penah jmpk pun..pnat aku tunggu dia setgh jam kat pntu jusco..dia dtg trus masuk..xtgur aku..laju ja g kat kiah...erm..tp x salah dia..sbb kami mmg x pnah jmpk...so what??sini ada skit gmbaq2 kami...kami x bt apa pun..1st plan mmg kami nak tgk wyg..tp x jadi coz kiah ngh jimat duit...kami meronda ja...aku ngn meera x bnyk smbang sbb malu kot...malu ke??hahahahah...kami meronda..dari kul 5.30 smpai kul 8.30..g teman kiah n sha makan..then teman meera plak makan McD...pas tu jalan2...n apa yg bestnya,...aku ngn kiah asyik gelak ja...dok teringat kata2 YC...hahaha..especially kat POPULAR sbb tgk tajuk novel...hahhahahah...bengong btol la klu ngn kiah ni..tp..really njoy it...

  • Lepas 8.30...meera,kiah n sha balik umah..aku tunggu pami n kemer plak dtg Jusco sbb nak tgk wyg..at last...dpt gak tgk wyg...u know what..kami tgk cita Sini Ada Hantu....dkat paper dia tulis genre cita tu cita seram..tp actually cita komedi seram...n ada 1 scene yg bt aku terkejut...bodoh betol..tp mmg lawak...dr 5 bintang..aku bg 3 la..ok la tu kan...balik ja dari wayang..kami g makan kat fudkort...sampai umah pun kul 11.30..then sambung tgk wyg plak lepas mndi...cita Hantu Kak Limah Balik Rumah..mmg agak ketinggalan..tp..nak bt mcm mna??dah x dpt nak tgk wyg sbb time kuar tu xda duit..sedih sgt..tp mmg njoy..kemer yg mulanya nak tgk skali..dia dah twas..last skali aku tgk cita tu sorg2 smpai kul 2 pagi..tgk sambil balut daun rokok..memang layan la..hahaaha..njoy2...




HKLBR...dah lama kuar..baru nak tgk...huhuhuhu
1st Day kuar..dah tgk dah..njoy gila..
Kieyah dengan bengong yg xci berenti...

Aku..kieyah n meera...

10 Februari 2011

PeLiK-PeLiK !!!

wah..dah besarang dah blog aku...dekat 3 minggu x berupdate...kot la kan...hahahha...ermm..kepelikan aku semakin pelik bila....

Bila cinta..x lagi bermakna..yg ku rasa kini..hahahahah..xda la..aku pelik ngn diri aku sendiri...since aku kat penang..aku semakin semangat utk update blog selalu..tp time cuti sem..aku malas pulak nak berupdate blog..xke pelik namanya tu??ermmm..time susah nak dpt wifi aku teringin nak update blog..time dapat wifi 24/7..nak bukak blog pun malas..memang betol2 pelik ngn aku ni..camana nak selesai kepelikan aku ni???ermmm

tu baru yang pertama..yang keduanya..ok..sem ni aku belajar Tour Planning n Design, Business Etiquette ngn Fares n Ticketing..n kenapa aku highlight 3 subjek ni..sbb 3 subjeks ni di ajar oleh lecutrer yang sama..Tiz Aliaa..ok..setakat ni x pelik lagi..ok utk subjek Tour Planning n BE..aku jadi tersangat Hyper Active..i dont know why...b4 this..mana2 subjek pun..aku xpenah jadi sehyper aktif ni...hanya utk 2 subjek ni ja yg bt aku jadi hyper activ..xke pelik namanya tu..ermm...aku sendiri pun pelik...i tried to control myself to being hyper active..but i cant..hyper active bukan dari segi perbuatan..tp dari segi percakapan..pantang aku leh mencelah..aku nak mencelah..aku pelik betol la..camana nak selesai kepelikan aku ni???ermm....nasib baik la lecturer Tiz Aliaa tu sporting...klu x..memang pancung la mark aku sem ni..hahahhaha..

03 Februari 2011

Luv My Parents...

Salam..utk entry kali ni..i just wanna say bout my parents...actually aku malas nak update blog ni..xtahu knp..tp..erm...how come...malas tapi teringin..dah bnyk malam dah aku postpone utk update blog aku..ok..without waste ur time..biar aku cakap yg AKU SAYANG SANGAT2 MY PARENTS...aku bukan apa...time aku balik cuti ni kan..mak aku cakap..nasib baik hang balik,kalau dak malam mak ngn abah xtau nak bt apa...then baru aku realise yg x salah if aku nak balek every weekend..tambahan pula kak aku dah kawen..so..dia mesti balek umah mertua dia gak kan...

N u know what..bila aku pikir yg aku dah umor 20 tahun (waahhh...xcaya nya aku...)..aku jadi kesian kat parents aku...mcm mana my parents nak hadapi hidup tanpa kami anak2 kat dalam umah ni..erm...aku xtau la cmana nnt...bygkan..time aku dah keja nnt..kak aku pun pindah duk umah sendiri...cmna parents aku..mmg la ada cucu,tp x sama..so??mcm mna..apa yg aku pasti...ayah aku x sekuat mak aku..my mum dah sedia utk berjauhan dengan anak2..but my father x..aku dapat rasakan n aku pasti..ayah aku x bersedia utk berjauhan ngn anak2 dia..slalu org ckp,ayah ni x syg sgt ngn anak2...tp..sebenarnya x...dalam hati..anak2 adalah no 1...aku kdg2 sedih bila pikir nnt bila aku dah keja...duk jauh ngn mak abah..then pikir bila aku dah kawen nnt..lagi org tua aku rasa berjauhan..ermm..harap2 semuanya akan lancar k...MAK ABAH...I LOVE U SO MUCH....

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...