07 Disember 2011

Susah ke bercinta dengan LELAKI ??

CINTA & LELAKI ??ada orang kata lelaki ni xpndai bercinta. ada jugak yg kata lelaki ni xsuka romantik2. betul ke?? ke ada yg pernah terfikir macam ni

"eleh, kalau nama pun lelaki, jangan harap la dia nak faham kita yg perempuan ni "

xpun mesti ada yg pernah fikir macam ni..

"ala, bofren i tu bukan kisah kan i, yg dia tahu dia nakada girlfren je sama macam kawan2 dia.."

ye ke macam tu?? jom, aku nak cita sikit pasal lelaki dalam bab2 bercinta ni...

SUSAH NAK NGAKU PERASAAN..
kalau orang kata perempuan ni complicated n lelaki ni simple, salah benda  tu...actually benda tu sama je..both are complicated, lelaki ni susah nak mengaku perasaan dia kat perempuan sbb dia takut, even dia tu pernah menang berlawan ngan singa, tapi bab cinta, lelaki tetap penakut, bukan takut apa, takut di tolak..tp bila perempuan tu nak tinggalkan dia or dah ada orang lain, baru dia bagitahu..so girls, if u want to know his admire u or not, just act like u have a boyfriend or wanna leave him okay.. (pengalaman sendiri..hehehe)

ROMANTIK ??? OH PLEASEEEEEE !!!!
"susah betul la nak jumpa lelaki yg romantik sekarang ni "
betul ke lelaki ni susah nak romantik??xkan la nak tunjuk romantik waktu korang tengah couple kot..mesti la lelaki tu simpan waktu korang dah sah...baru la korang yg perempuan ni leh dapat candle light dinner, candle light lunch semua la...lelaki ni xkan tunjuk romantik di awal2 korang punya perhubungan. yg aku pelik kan, perempuan ni selalu request dari lelaki benda2 yg romantik dari awal startnya 'couple'..bukan apa..kalau korang mintak, lelaki xkan berapa nak ikhlas bagi n lama2 hubungan tu jadi hambar..so..biarlah lelaki tu yg mulakan saat2 romantik tu...lelaki ni suka bagi kejutan untuk orang yg dia sayang..so girls..jangan paksa2 ok...

JANGAN PAKSA2...
agak2 korang yg perempuan kan, korang suka x bila ada orang paksa korang do something yg korang xberapa minat nak buat...mesti x suka kan??sama la ngn lelaki..jangan dipaksa..mungkin sang arjuna ni dah plan nak buat yg macam korang pksa dia buat dalam 2-3 bulan lg..tp dah korang pksa dia..so dia pun terpaksa la buat secara paksa sebab ada paksaan dari korang yg memaksa si lelaki ni buat (ok..pening kejap)...as usual, bila dipaksa, semua benda jadi xikhlas and hubungan makin hambar n mungkin pelangin anganku musnah bila gerimis mengundang dan terjadilah perpisahan dalam sedetik lebih dan mewujudkan beribu sesalan...jangan dipaksa lelaki..for girls, kalau korang nak lelaki ni buat untuk korang, jangan bagi tahu..just show how u really interest or admire that moment or thing...get it??good girls...

TOLONG FAHAM LELAKI !!!
Macam mana korang yg girls ni nak lelaki faham korang, tolong la faham lelaki sama..eh hello...korang ingat korang je ada perasaan?abes kami yg lelaki ni xda perasaan??ni bukan aku kata..tp worang kata...perasaan lelaki ni lagi senang nak faham compare ngn perempuan...ye ke?? xla...tp ni bukan worang kata, tapi aku kata..lelaki ni susah utk predict apa yg dia nak..means that lelaki ni susah nak di fahamkan...faham x??Bila lelaki ni susah nk faham, so korang yg perempuan ni tolong la faham keadaan lelaki yg mmg susah nak faham sbb lelaki ni mmg akan senang difahamkan bila perempuan memahami mereka.. (pening lagi)

PENAMPILAN !!!
aku bukan nak cakap dari segi pakaian lelaki..sebab pakaian lelaki simple je..tp perempuan la yg problem...jangan la korang nak pakai baju adik2 korang yg tadika tu masa keluar dating..buat menyakitkan mata je and tmbah dosa kat orang lain..kalau bofren korang jenis kuat iman macam aku xpe la jugak.. ni x??pakai baju singkat, bila duduk nmpak belakan..mula la tarik baju depan belakang, kiri kanan, dah nak tunjuk sangat..tunjuk la..ish...aku xpaham betul la..nak tunjuk tp dok cover...argghhh...stress..tp kan manis kalau korang pakai yg sopan sikit..baju kurung ke??apa??out to date??ok la...klu cmtu pakai la yg sopan2 sikit..xpyah la nak dedah semua yg ada..klu yg free hair tu..xperlu la nak buat pelangi kat rambut tu..kalau air kat rumah tu 'berkarat' , make sure jangan la terang sangat rambut tu..make up plak jangan la bajet macam nak g Anugerah Grammy pulak k..simple2 sudahh...ustazah aku penah cakap dulu..

"lelaki makin tebal makin kacak...tapi perempuan makin nipis makin cantik..pakaian perempuan dah berubah ke lelaki..dunia dah akhir zaman dah..perempuan dah xmalu telanjang depan org ramai.."

yg ni je kot aku nak tulis...korang yg girls setuju x aku kata ni??yg lelaki pulak, betul x apa yg aku cakap ni??



1 ulasan:

azam berkata...

hehehe....kenalah saling melengkapi...barulah boleh bahagia

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...