03 Disember 2011

Review Ombak Rindu

Ok...semalam aku g tengok cita Ombak Rindu kat Big Cinema Sitiawan..tp aku xleh hayati cita tu 100% sbb kena serang gastrik dari pagi smpai ke malam..tp dah aku minat novel Ombak Rindu n cita tu dah mmg salah 1 yg aku tunggu...so aku g tengok la even x dpt hayati sgt cita tu...for me...cita tu layak dapat 10/10 bintang dari aku..mmg sedih..n ada 1 part dalam cita tu...buat bulu roma aku berdiri..ada 1 baris dialog..ntah..aku pun lupa part mna..ok..jom kita g tengok watak2 dalam ni...

AARON AZIZ
ok..Aaron Aziz dalam cita ni memang jadi..cuma watak playboy dia aku rasa kurang..tp when he start to change to be a good husband..i like it the most...he can be a good husband...mmg best..watak2 dia marah n he show how he love Izzah very much...tp mmg best watak dia...

MAYA KARIN 
without a doubt..she is one of the most talented actress in Malaysia..tengok watak dia dalam cita Ombak Rindu...mmg boleh buat sesiapa pun jatuh kesian kat watak Izzah...watak dia memang menjadi...i give 100% mark to her...thats all...

LISA SURIHANI
ni pun aku suka jugak...watak dia sbgai artis popular dalam Ombak Rindu mmg menjadi...cuma yg xberapa best dia masa 1st scene Lisa muncul dalam cita ni...dengan gaya rambut yg x cntik..mmg ramai org gelak dengan gaya Lisa tu...(mungkin wig..)..n yg lain the best la Lisa

AZIZAH MAHZAN
watak Datuk Sufiah dalam novel Ombak  Rindu memang berlainan ngn watak yg Azizah Mahzan bawak...bg aku..Azizah Mahzan berjaya  (yg pernah baca novell tu) membuat perubahan bg watak Datuk Sufiah..she did a good job...dah last2 baru aku terpikir tentang watak Datuk Sufiah...

Watak2 lain :
Julia Ziegler - as usual..lakonan dia biasa2 je..actually..aku x suka tengok dia ni berlakon...xbest..nmpak kayu...



Bront Palare - watak dia biasa2 je..ok la..sbg watak sampingan..ok la..tu je...hehehehe

n watak2 lain..memang pelengkap rempah ratus filem ni..apa pun..mmg best cita ni..rugi korang x tengok...





Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...