27 Disember 2011

Review Filem | Suatu Malam Kubur Berasap

ok..semalam aku gi tengok wayang dengan miera azzudin..aku dengan dia pergi tengok cerita Suatu Malam Kubur Berasap...cerita ni agak best..memang tak rasa sangat la buang duit korang untuk tengok cerita ni compared dengan Songlap...cerita ni lagi berbaloi tengok...jom kita wushaarrr senarai pelakon dalam filem ni...
Angah Raja Lawak
Berlakon dengan watak menjadi Fei Mao..memang susah la..tapi memang agak menjadi..cuma dia punya sebutan tu kurang jelas...perkataan tu tak clear sangat...

Along Cham
yang ni best..menjadi...tu je...

Azrul Cham
Best..menjadi watak..tapi sama macam Angah..ada sebutan kurang jelas...

Nurul Ain
aku tak tahu apa fungsi watak Siti dalam cerita ni... mula-mula..tapi lama-lama..baru dapat tahu...memang okay lakonan dia..tapi yang musykil kan aku..kenapa dia perlu ambil gambar macam bawah ni.,.seingat aku..tak ada pun scene kena pakai pakaian ni..except kat air terjun yang gelap tu...

Zac Diamond
ok..watak dia ni menjadi...tapi kureennnggg la...

Watak-watak lain..
watak-watak lain memang cukup untuk tambah kan keseronokan dalam filem ni..untuk filem ni aku bagi 7 1/2 bintang sebab untuk setengah jam mula memang bosan...tapi in the end best...macam arwah Zami Ismail, Ruminah Sidek, Accapan, Zack X-Factor n lain...tq...

p/s:
sambut birthday sensorang dalam bilik..
sambil makan keropok tam-tam dan air masak...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...