23 Disember 2011

result PMR aku...

Pagi tu aku bangun dengan cukup bersemangat sekali...selalu time cuti sekolah ni..waktu bangun pagi aku paling awal pun pukul 10 pagi..itu pun kalau tak ada kerja apa...tapi pagi tu...memang cukup senang aku bangun..pukul 7.30 pagi aku dah bangun mandi semua siap awal..mak aku pun tengok aku pelik..last last mak aku senyum je...

sementara nak tunggu kawan aku datang pukul 9.00 pagi..aku tengok tv dulu..cerita Teletubbies...masa tu la mata dah jadi berat balik..adoyai...tahu la aku tidur lewat semalam..kul 12 baru masuk tidur..tu pun lepas kena paksa dengan abah aku...tengok cerita invisible man punya pasal la ni... tepat kul 9.15 pagi (janji melayu)...kawan aku datang dengan baju t-shirt berkolar dan tuck in...hahah....skema sial...haha..semua sebab nak pergi amek result PMR la ni..aku macam biasa..t-shirt kolar seluar slack kaler coklat...
kami pun kayuh la basikal ke sekolah...sembang-sembang atas basikal sambil gelak-gelak..tapi dalam hati..takut nak mati..macam nak bernikah je rasa...jarak dari kampung aku ke sekolah kalau naik basikal..tak jauh..dalam 20 minit jugak la..tapi semangat punya pasal nak amek PMR...sanggup datang awal..sampai-sampai kat pagar sekolah..aku tengok kawan aku..kawan aku tengok aku..sebab apa??kami je yang datang awal...gila arr...time UPSR dulu jangan  cakap la..kul 8.30 pagi dah ada kat sekolah..aku dengan kawan aku pun sepakat nak pergi minum dulu kat kedai kak mah depan sekolah..makan kerepek pisang yang 50 sen sebungkus dengan sira 30 sen..cukup la..makan punya makan..baru la nampak bebudak lain datang..tu pun geng-geng perempuan je yang cantik molek berbaju kurung...eleh..ingat aku tak tahu.kalau keluar ke bagan serai tu..haaa...amek kau..
sekolah aku memang tetiap tahun banjir...

aku dengan kawan aku ni pun..terus pergi dekat geng-geng yang lain..tu pun yang skema-skema je..haha..kami yang geng bebudak laki ni...just duduk kat pintu pagar sekolah je sementara tunggu keputusan keluar..dalam pukul 11.30 la baru boleh amek keputusan..sudah..apa la keputusan yang aku nak dapat ni...

bebudak lelaki yang lain semua tak nak amek lagi keputusan dorang sebab nak tunggu yang lain..ahh..aku malas nak tunggu aku pergi la sorang-sorang...on the way nak naik ke pejabat sekolah..aku selisih dengan classmate aku...budak perempuan...

"shipah (sharifah), hang dapat berapa"
"aku teruk..tengok la ni" sambil senyum kambing..
"teruk apanya...8 A kot...senang ja hang dapat..aku pun mesti macam hang.."

cewahh...aku pun apa lagi..tak buang masa..terus naik ke pejabat dengan harapan dapat la 8A macam Shipah..aku pun naik..sebut nama kat kerani pejabat tu..dia kata..

"awat hang teruk sangat, ABCD semua hang sapu"

aku diam ja..sebab aku ingat abang pejabat tu melawak..aku pun amek la keputusan PMR aku tu..aku lipat etak dalam poket seluar aku..memang tak mau tengok..aku pun slow-slow pergi ke toilet sebab nak tengok result aku sorang-sorang..masa on the way nak pergi toilet tu..ada la kawan-kawan aku panggil..tapi aku buat tak tahu je..laju je aku ke  tandas...ok..masa yang di tunggu dah tiba...slow-slow aku ambik result aku..aku bukak...

BAHASA MELAYU                       B
BAHASA INGGERIS                     B
SEJARAH                                      A
SAINS                                           C
PENDIDIKAN ISLAM                  B
KEMAHIRAN HIDUP                  B
MATEMATIK                                D
GEOGRAFI                                   B

tolong jangan tanya kenapa Sejarah aku A ok...sekarang aku dah sedar..keputusan aku tak oke..aku pun keluar dari tandas dengan sedih kononnya..bila sampai depan kawan-kawan aku..aku pun berlakon la lap air mata..haha..drama la konon..ramai tanya keputusan aku...aku pun tak cakap..aku bagi result aku kat dorang... "weh pdoih..awat hang teruk sangat..aku yang bodoh ni pun dapat 3 A"..entah cilaka mana yang cakap..sial betol..tapi at least dia mengaku jugak yang dia bodoh..hahahah...ok..aku pun balik la..masa on the way balik rumah tu..aku selisih dengan budak kampung aku...tak sempat aku tanya..dia cakap dah..7D 1E..ok fine..semangat aku naik balik.at least ada yang lagi teruk dari aku..hahaha

sampai rumah dah pukul 1..masa makan..mak dengan abah aku..diam je..tak cakap apa-apa..lepas makan baru abah aku tanya..aku pun bagi la.. nak tau abah dengan mak aku cakap apa..

"ermm..baguih la..semua ada ABCD..tak da la semua huruf sama ja"...

amacam??ok tak parents aku...

p/s:saja je nak buat entry pasal result PMR....
sbb budak2 baru lepas amek PMR...
aku??ni pengalaman 5 tahun lepas...

2 ulasan:

Rasyidah berkata...

Adek, awat math D? Uhuk2~ :'( sdeh tgok nye

ini aku... berkata...

ala..biasa la tu...time tu x pandai math sgt...haha..dah 5 tahun dah PMR...still ingat lagi result dia..

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...