14 Disember 2011

Kalau Melayu tu jangan Perasan jadi Omputih la kan...

ok...ni aku nak bengang sikit la kan...pasal some people yg berdarah mix or mmg pure melayu..ko jgn nak perasan jadi omputih la kan..even ko tu ada mix sbb tok nenek ko tu omputih or jepun or korea or what so ever..tp kalau kau duduk malaysia smpai ke tua..xpyh nak perasan la ko tu duduk kat UK...

even ko cakap ko dulu datang dari UK (United Kingdom, ntah betol ntah x) tp skg ni ko dah jd rakyat Malaysia..so..sedar2 lah skit... UK?? ye ke United Kingdom, ntah2 Ulu Kelang...xpun Ulu Kinta..hahahaha....aku paling sakit hati bila dengarorg yg darah mix ckp macam ni,...

"aku mmg xtahu kuih2 melayu ni..masa kat UK dulu aku xpernah tahu pun...
nasib baik masa aku balik kampung, tok aku yg gtau semua..apa tu..lempeng...
ala..org melayu...lempeng tu kira macam pancake la kan..."

wadafak??eh hello...ko skrg ni kat mana??london ke malaysia??perasan sgt ekk...tolong la..aku pun ramai gak kawan2 yg darah mix...yg berdarah raja pun ada tau..tp xda la dorang bongkak sgt...dorang still pijak pada bumi nyata ni...yg ko nak over apahal...

owh i know...kami semua xda darah mix..so xleh la nak kawan sgt ngn ko kan..kami kan xpandai speaking accent LONDON ko tu...hahaha...eh btw...aku pun mix apa..my mum dari kedah...my dad dari perak...kira mix jugak ke?? - blurr -

ingat2 lah sikit..even ko tu ada darah mix..since ko kat malaysia...n dikelilingi orang2 melayu..jangan la nak perasan ko tu duk kat London..belajr2 la makan2 ulam, ikan pekasam...kita kat malaysia ni makan belacan je...bukan cheese...n lagi 1...bahasa melayu ko tu tolong jaga skit k..ko tu ada kat tanah melayu ni dari PM ke 4 lagi...so..xkan la cakap melayu pelat2 lagi...cuba ko tengok adik kat bawah ni..even parents dia ka jerman...dia still belajar cakap melayu even ada pelat skit...



btw..pada kawan2 bloggers aku yg lain..aku xpasti la korang setuju ke x ngn aku ni...tp ni la yg buat aku rasa annoying...

3 ulasan:

miera azzudin berkata...

setuju!!!!!!!!!!

Christ_cici berkata...

wah...pernah jumpa juga....tu okey lagi, buat2 xkenal makann tradisional...ada kenal lagi teruk...cakap bahasa melayu pun xtau...apatah lgi bahasa ibunda...katanya "i can't remember anymore"...huh...

ini aku... berkata...

takkan kot...tu lagi teruk...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...