21 Disember 2011

kalau korang ingat benda ni mesti korang senyum...

korang ingat tak lagi waktu korang muda remaja lagi...kalau korang lahir zaman aku dulu..memang korang akan ingat la benda-benda ni...kalau korang lahir tahun 2000 ke atas..korang leh say goodbye la..ok jom start...

DIGIMON
yang ni kalau korang tak tahu..aku pun tak tahu la nak kata apa..cerita ni selalu keluar hari ahad je..kul 10 pagi..kira kalau hari sabtu-ahad pagi..tv memang sapa-sapa tak boleh kacau..kalau tak..memang bising satu rumah tu aku menangis..cita ni tentang budak2 jeponm yg termasuk dalam dunia digital..lepas tu dorang ada dapat sekor digimon..digimon ni leh tukar-tukar la..tu yg best tu..korang tengok bawah ni..ada video...

DRAGON BALL
yang nio memang feveret bebudak laki kat kampung aku...hari sabtu-ahad kul 9.30 pagi..kira kalau tak tengok ni..memang kena pulau la budak tu..bangun-bangun pagi..serang tv dulu..abes cita dragon ball baru g main...tengh hari balik mandi, makan n main balik..

SAILORMOON
yang ni stok cerita bebudak perempian..hari ahad kul 10.30 pagi.. dia punya pakaian skirt pendek gila..tapi masa lawan...haram tak nampak spender dia..ngeee...aku pun kalau demam..tumpang la tengok cerita ni sekali dua..best gak...

CARDCAPTOR SAKURA
Cerita ni pun hari ahad..kul 11.30 pagi...cerita ni pasal budak perempuan ni ada kuasa untuk tangkap roh-roh hantu jahat...dia punya tongkat cantik..aku suka tu...

POWER RANGERS
cerita ni stock untuk hari sabtu petang kul 5.30..masing-masing la berebut nak power rangers kaler apa...aku sorang je yang amek power rangers kaler hitam..mual-mula dorang kena lawan resaksa kecik dulu..bila resaksa kecik tu dah kalah..resaksa tu jadi besar..time ni la diorang panggil robot diorang...cantik wa cakap lu..

USOP SONTORIAN
ni cerita melayu yang kampung punya..aku suka...tapi biasa la...kartun melayu dulu-dulu..mulut tak sama ngan suara..tp best..cerita aktiviti budak kampun..raya, cuti sekolah, bersunat..macam-macam la..

KELUANG MAN
cerita ni tentang adiwira malaysia la..tapi wira kat area Johor je..dia ada assistant nama TIONG MAN..kul 7.30 malam...time ni nak tengok memang menggangu sebab mak dah panggil mengaji...


kalau korang yang baca ni ingat lagi cerita-cerita ni..cuba korang fikir-fikir balik..best kan cerita dulu-dulu...cerita kartun sekarang ni x berapa menarik perhatian sangat..betul tak??

1 ulasan:

ed0rA_chu66y berkata...

hahahaha~ teringin nak diorang siarkan kartun2 ni balikkkk...great!

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...