17 November 2011

Review Filem "Aku Bukan Tomboy"

Ok..semalam aku g tengok wayang..cita aku bukan tomboy..dapat tengok cita tu kul 6.15pm on 16/11/2011..supposed is today (17/11/2011) cita tu start..tp ntah la..Big Cinema kat Sitiawan ni keluar awal..so..aku pun tengok la (lpas xleh tengok Abuya sbb xda org)..kat sini aku cita dulu k watak2 dia...
 

SCHA AL YAHYA
ok..overall watak dia ni ok la..x overacting..cuma..bg aku dia ni kureeennggg la watak tomboy dia ni..tp ok...still leh jalan..ngn suara dia yg garau2 tu..nmpak la suara ketomboyan dia tu...cuma dari segi tingkahlaku la kurang...tp still ok...

SHAMSUL YUSOFF
Like what i said before dalam KL Gangster...dia ni aku rasa better mengarah dari berlakon..shamsul cuba buat seskema yg mungkin dalam cita ni..tp kureennggg menjadi la..n yg spoil watak dia ni..dia punya wig...nmpk mcm mengganggu...tp aku rasa lakonan dia ok skit la..n kadang2 aku tengok macam overacting pun ada...(nak buat muka kiut yg xmenjadi..ngeee)

SHAHEIZY SAM
sam macam biasa...watak dia menjadi..no big deal la klu dia ni berlakon...tetap puas hati....tu je komen aku...
 SHEERA ISKANDAR
Dia ni memang menjadi bawak watak lesbian...aku ngn kawan2 aku tengok pun naik geli tengok cara dia cakap..pegang2..euwwww..nyampah mak..hahaha...watak dia ok la bg aku..menjadi...






SALINA SAIBI
Bagi aku..ni watak paling menjadi dalam cita ni...aku pun x cam bila dia jadi pengkid..dengan kemeja n jeans..mmg nampak pengkid gila..watak lesbian pun jadi...memang best la..terbaik dia ni berlakon..memang nampak sangat kepengkidan dia ni...

jom layan beberapa scene dalam cita ni...(sori x bnyk gambar sebab xbnyk gambar kat Mr. Google)


 
 


aku bg 4/5 bintang utk filem ni..sebagai antara yg paling awal leh tgk cita ni..aku bangga la (sbb leh tgk sehari awal...)cuma  
KEKURANGAN filem ni...kita x tahu punca kenapa si Isha ni leh jadi tomboy tu je...tu je..klu yg g tengok tu.mybe x sama dengan apa yg aku cakap...sori la..mybe aku ada terlepas pandang...n ending yg erm...
KELEBIHAN filem ni pulak..dia x sama ngn filem lain...kita xleh agak ending dia cmna..kita xtahu sapa yg Isha ni akan pilih akhirnya..tp ending dia..ermmm..
apapun..better korang g tengok...
aku rasa x sia2...
shamsul mengarah lg best... 

p/s : xsabar nak tunggu ombak rindu 1 DIS ni...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...