16 September 2011

Review Raya Tak Jadi

ok...for the first time aku terupdate review pasal filem2 kat Malaysia ni..ok..this time aku nak bg komen n kritikan ttg filem yg aku tengok semalam...cita ap?? cita dia...Raya Tak Jadi..for me..cita ni quite interesting..there have some joke sampai aku x tersedar pun aku ketawa sambil tepuk tangan..but..there have some part yg quite boring..oppsss...before that... blog aku ni xde niat nak berubah jadi blog hiburan k...just for fun...

cita ni yg sedia maklum..maklumat kat atas ni...
JOHAN N APEK !!!
For me..johan n apek mmg terbaik..maklum lah...antara pelawak terbaik kat malaysia ni...lakonan yg menjadi...xpernah fail...cuma apa yg aku nmpak..apek agak tenggelam dgn lakonan johan...but he still the best...
WAN SHARMILA n DATO' JALALLUDDIN HASSAN
Actually..character Wan Sharmila ni aku xrasa pun dia patut ada..mcm xda fungsi apa2 pun..hehehhe...sori to say..but..thats true..bagi aku la kan..bg orang lain xthu la...lagi 1..wan sharmila punya lakonan mcm x brapa menjadi sikit ....Dato' Jalal ni...xperlu kata apa2..senyum..lakonan yg mantap..even tenggelam jugak sikit2..hehehe..tp dia terbaik...sporting gila dlm filem ni...

LAWAK YG BEST !!!
Lawak dlm filem ni sumpah kelakar sgt2..especially dialoq yg kluar dari mulut apek ngn johan..yg lain tu....errrrr (bunyi cengkerik..)... even ada dialoq yg ulang2..still org leh gelak..ada 2-3 part yg buat aku gelak smpai aku tepuk tangan...

ADA PART YG BOSAN !!!
sori to say...ada sikit part yg bosan dlm filem ni..compared ngn Hantu Bonceng...dr first aku masuk panggung..mmg gelak smpai kluar..tp dlm filem ni..aku sempat menguap dekat 1-2 scene...

okay..overall...aku bg 3 1/2 bintang utk filem ni..n aku rasa Prof Madya (lupa nama..) dah otw nak buat comeback...n i think this film leh dpt box office....k..tq...

2 ulasan:

Zul Fattah berkata...

mak aii.. aku layan je..

ini aku... berkata...

cita ni leh layan je...hehehehe

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...