10 September 2011

Review Hantu Bonceng

Sorry...mybe lambat update tentang review hantu bonceng yg aku janjikan..maklum la..ada 2 sebab knp aku lmbat update ttg review cita ni..first..aku tgk cita ni seminggu lepas di tayangkan...2nd..kesusahan nak dapat internet..ni pun aku pinjam broadband kawan aku...ok..lets start the review...for me...movie ni best..mmg antara movie lawak yg terbaik yg ada kat Malaysia ni..
TAPI !!!
ada a few scene and dialog yg xptut ada dalam movie ni...

1 - lawak yg menggunakan banyak ayat2 Al-Quran
  • skrg ni kan sensitif skit bab2 agama ni..especially ttg agama Islam..tp..aku pelik kenapa pengarah filem ni yg dah konfem2 beragama Islam..buat ayat2 lawak dalam filem ni??klu ada 1-2 ayat mybe still can accept..tp ni..aku leh cakap hampir 85 % dialog2 dalam movie ni guna ayat2 quran..AZAN, ISTIGHFAR and etc...terlampau banyak kali..mybe jadi panduan utk pengarah2 lain...
2 - ayat2 yg x sepatutnya....
  • perkataan2 yg x sepatutnya..contohnya macam BAB* yg dah terang lagi sportlight x di sensored oleh pihak yg sewajibnya...klu korang perasan...dialog tu Jue Aziz yg cakap time kat hospital...filem ni semua lapisan masyarakat akan tengok even dah dinyatakan yg bebudak xleh tgk..tp bila dah ada VCD haram??download movie??budak2 tetap leh tgk jugak..ermmmm

                                         
3 - Lakonan pelakon yg SUPERB!!!
  • Semua pelakon2 yg berlakon (xkan menyanyi pulak kan??) mmg best..semua nya menjadi...especially Zizan..semua nmpak natural...except scene bergaduh yg last scene tu..x berapa nak menjadi...

 4 - WAJIB TENGOK !!!
  • to those yg minat filem Malaysia macam aku ... g la tengok filem ni..berbaloi ngn harga tiket wayang yg korang bayar tu...seriusly aku cakap..berbaloi..tp..macam aku cakap td la...ada benda2 yg x ptut ada dlm filem ni..

as a conclusion...filem ni aku bg 4/5 star..sama macam cita Hantu Kak Limah...lepas ni..aku tunggu cita 8 Jam ngn Bini2 Ku Gangster..tengok macam best je...tu pun klu leh tengok la..sebab filem tu kuar time aku tgh practical...

ok la...nnt aku nak update ttg minggu2 terakhir kat UiTM Penang...n maybe aku nak buat skit ttg kenangan2 aku kat sini..ok..nak sambung tgk Running Man... salam..

4 ulasan:

cik kartun berkata...

waa..nk tengok..nak tengok..!!
xsabar2 nk p hujung minggu nie

ini aku... berkata...

xrugi byar tiket wayang...

Zezebel Lair berkata...

Takde peluang lagi utk tengok cerita ni...

ini aku... berkata...

you should watch it...tgk kat astro first je...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...