16 September 2011

Finally (ETR) !!!

Akhirnya...setelah hampir 1 semester buat segala dokumen2 utk buka business...akhirnya...business aku berjaya d tubuhkan pada 12.9.2011..tp syg..business tu hanya mampu bertahan untuk 8 jaM sahaja...
TIDAKKKK!!!!!!

hehehehe...apa???aku psiko??aku memang suka psiko pun..hehehe..bukan apa..12.9.2011 tu..tarikh presentation aku utk subjuct ETR 300...ETR tu..ermmm..cmna nak ckp..entrepreneurship...hahahha..cmtu la..aku n geng2 aku...bukak business..nama company kami Super Fresh yg produce Rendang Roll...hehehe..sedap tau...btw..tgk la kami pny product k..xda kat tempat lain ni...nak try??try la..seriously sedap...yg group aku punya la..kalau korang..xtahu la sedap ke x...ngeeeee!!!!
ok...first of all...beli roti pita dulu...xkisah la apa jenis pun..aku guna roti pita bijan...
 then..PANGGANG atas kuali...minyak sikit je...jgn bg hangit pulak...
 then rendang ayam..terserah korang...kitorang punya
 rendang ala2 ayam masak merah...
 then mix vege yg dah d rebus 3 minit...
 lepas tu..apa lagi..roti pita tu potong 2...
then sumbat la bahan2 td tu dlm tu...pastu..ngappp la...
 ni product kitorang yg dh siap packaging n labelling...terbaik dowh...
 aku yg tengah siapkan Rendang Roll utk aku customer
 booth kitorang...tores n pitnon cuma berlakon je sibuk...
 General Manager FMR (Kiri) and Production Manager Faris (Kanan)

 errrr...fahmi yg suka menyebukkkk!!!!
 atikah....
Booth kami d penghujung hari...suma dah cabut dah...

well...sini ada beberapa trivia sepanjang persediaan kami utk report ni..lets check it out...
  • Super Fresh ambil masa cuma 2 jam utk mencari nama syarikat...
  • Rendang Roll adalah pilihan yg ke 4 dr 4 pilihan..yg lagi 3 telah di tolak oleh lecturer..
  • General Manager n Admin Manager keja paling senang...lega aku...
  • Tidur yg x cukup 3 ari sebelum presentation...plus tgk korean drama...
  • kami sndiri x pernah makan roti pita ngn rendang n mix vege...pagi presentation baru kami try for the first time... (nasib baik sedap...)
  • tester yg dibuat abes dalam masa 2 jam setelah di kontrol...
  • pagi presentation tu kami kluar rumah sewa kul 7 pagi..even tdor kul 4 pagi...
  • persiapan booth adalah last minit..and kami try to make it as creative as we can...
thats all...well..thanks to my group member....Torres, Ariff, Pitnon n Faris...korang dah buat yg terbaik...apa2 pun..aku minx maaf klu sepangjang aku lead project ni aku ada pksa2 or apa2 la..i'm so sorry...

k..salam..

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...