17 Julai 2011

My Best FRIENDS !!!!

Salam...disebabkan aku xdak topic utk dipost kan dlm entry kali ni...so aku create 1 topik..which is..my bestfriends or dlm shortform nya.. BFF...OK...dlm hidup aku...ok..aku nak start ngn kawan2 baik aku kat kampung @ sekolah...


ok...kita start ngn laki tu dulu...

Sharill...
Dia kawan baik aku kat sek..kami duk semeja dr form 3 smpai form 5...dia ni suka berahsia..cuma ada sesetengah part tu ja dia akan cita kat aku...kdg2 la...kami terpisah lepas SPM..aku masuk UiTM n dia form 6...skg ni..dia dah keja...n insya Allah dia akan smbung blajaq the end of this year..ada sebab2 knp dia terpksa postponed study dia...dia ni anak yatim..his dad passed away when we were at primary school..dia anak sulong...skg ni dia tgh berjuang utk sesuatu...utk apa..nak tau tny aku sndiri...xleh letak dalam ni..hahaha

Afeefa
afeefa ni yg berdiri sebelah sharill..yg chubby2 but still cute tu..dia ni pun anak yatim..her dad meninggal lebih kurang 5 bulan b4 kami amek SPM..mmg sedih.,.n this year..kakak dia baru meninggal..bulan 5 aritu...aku dah anggp family dia dah mcm family aku sndiri..dia ni bnyk gak tau cerita2 aku..espeially dr segi cintan cintun ni...aku syg family dia...dh bnyk dah dia bersedih..klu leh..aku nak dia simpan ayaq mata dia tu utk sumthing yg happy...aku harap dia ni tabah slalu...hope so...yg ni pun dah ada boyfren n boyfren dia baru ja dpt offer study kat UPSI...dia ni amek Diploma Pendidikan Awal Kanak2 kat UPSI..lepas ni..date skan la angpa kan...hahahaha

Nurul..
nama dia n nurulatikah...dulu masa sek rendah smpai form 3 aku panggil dia nurul..pastu aku panggil dia tikah..mybe sbb ikut kawan2 len panggil tikah kot..skg ni dia blajaq kat UiTM Arau course Diploma Perbankan...dia ni actually dua pupu aku...dia ni mmg baik ngn aku...suka share mslh ngn aku..tp x semua la...sbb dia dah ada boyfren...n boyfren dia tu pun kawan aku...hahahaha..jodoh2...baru2 ni..dia dpt cabaran paling besaq dlm hidup dia..aku harap dia bersabaq ja..as a frens..tu ja aku leh ckp sbb aku xdak kat tmpat ang...well...sabaq ja k...

Next..kita g tgk my bestfriends aku kat UiTM plak..jom...


Firdaus @ Torress @ Ruben
ok..kita start ngn mamat ni dulu..nama dia Mohd Firdaus Bin Mazlan..mmg nama kami sama smpai kadang2 aku nak panggil nama dia pun sgan sbb mcm aku panggil diri aku sndiri..hahaha..dia ni org perlis...dia bnyk tau cerita pasal aku..dr family, kawan2 n cintan cintun...most stiap malam ada ja bnda yg aku nak cita kat dia..al maklum lah...dia ni.. classmate aku merangkap housemate aku dan juga roomate aku beserta coursemate aku...dia ni pandai...erm..kadang2 aku mcm segan nak cita ngn dia..bukan apa..sbb tiap2 malam aku share mslh ngn dia..but he is a good listener..even kdg2 menyakitkan hati sbb dia xmau bg pendapat..tp aku happy sbb dia sudi dengaq masalah aku even kdg2 xkata apa2...



Dayah @ Dee
minah ni nama dia dee...dia ni pun...kawan baik aku gak..even kdg2 rasa mcm nak bg penampaq sbb suka cubit n pukul2 aku (bukan aku sorg ja)..tp dah tu prangai dia..nak buat cmna..trima ja la..wlupun pedih..aku suka gak share mslh ngn dia ni..tp x bnyk..sbb xdan cita aku nak abes..dia dah potong..dia masukkan pulak masalah dia...adoyai..tp di sebabkan dia ni kawan baik aku..aku dengaq ja..aku bg pndapat aku..lupa nak gtau..dia ni org ampang...pandai sgt2...every sem dekan..dia baru ja lepas masalah terbesaq dia baru2 ni...




Sha
ok..sharul shafarida..org panggil sha..dlm gmbaq ni dia yg pakai baju kaler hijau..yg mcm rangka tu..hahahhaha..sorry sha...dia ni kawan baik aku..even aku jarang nak share masalah ngn dia...tp dia slalu ada (dgn kiah) utk bg pendapat kat aku..dia ni ok..cuma bg org yg xkenal dia..org akan kata kat dia macam2...btw..dia ni pandai masak..sedap plak tu..tp jrg mai antaq kat aku..huh...

Kieyah
dia ni kawan aku yg paling baik yg pernah aku ada sepanjang 20 thun aku hidup...dia ni xpernah nak marah aku..dia ni suka bg nasihat kat aku...dia ni suka tolong aku..especially bab cintan cintun..dia ni baru dekat 2 bulan couple...pasangan yg sesuai...oh lupa plak..nama dia Sharifah Zakirah..asal aloq Setaq..haha..btw..dia ni mmg kawan baik aku dunia akhirat...sama ngn firdaus mazlan...cuma dia ni...gila skit..jrg nak serius...ada aritu aku marah dia skali sbb x serius...tp skg..bila aku serius..dia pun ikut serius...mybe dah matang kot(matang ka)...hahahaha....dah bnyk benda yg aku share ngn dia...dr sem 1 lg...dia bnyk tau rahsia aku ngn minah tu..rahsia aku ngn minah ni...snang kata dia ni org tengah la...hahahahah....



p/s : aku syg angpa semua...angpa semua kawan baik aku dunia akhirat...for those yg xtermasuk dlm list ni..aku tetap kawan hangpa semua...

9 ulasan:

TintApEna berkata...

so sad..i;m not in this list... :'(

nur efa ( efacayunk91) berkata...

wah!! terharu kot! bergenang ayaq mata ak baca..ap2 pn tq my BFF!! :p

nur efa ( efacayunk91) berkata...

wah!! terharu ak baca... bergenang ayaq mata ak wei! tq BFF <3

fiq. berkata...

kenal efa, wa,,,,bf efa dapat study upsi, hamboi2~~~~~~

ini aku... berkata...

tinta:but u still my frens right...hahahahaha

shasha berkata...

hang kata aku rangka????sampai ati =(

ini aku... berkata...

hahahha..dari aku kata tulang mana ang nak??ahahahahaha

efa berkata...

ngeh3...fiq... yup...5zal msk upsi nt..hehe... wndu fiq... wei pidot..~ fiq ni ex romate ak tau! :p

sepitanpamalam berkata...

huh!!whtever~~

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...