16 Mac 2011

Jangan Berangan Lagi Firdaus Mat Radzi!!!!


ok...aku xnak bengkang bengkok nak cerita..actually aku x terniat pun nak update blog mlm ni coz skg aku katcc...but based on aku tekanan perasaan and rasa sangat down malam ni..aku gagahi jugak utk update blog...akuxtau nak cita kat sapa dah tentang apa yg aku rasa skg ni,..kat pdoih aku akan cita jugak..cuma xtau bila...kdg2aku kesian kat dia sbb dia terpksa dengaq suma masalah aku...wlupun dia xleh nak buat apa..at least dia sudidengaq masalah aku...thanks pdoih... erm...ok..let we start...aku jadi down sgt2 time kelas BE td (Business Etiquette)..sebab yg mudah..aku barusedaq yg aku selama ni dah terlampau jauh berangan sampaikan aku x sedaq yg aku dah terbang jauh darimuka bumi ni...aku terlupa sapa aku yg sebenaqnya...suma bermula bila miss sembang ttg course utk sambungdegree..miss aliaa k..suma tny miss utk sambung degree course apa yg sesuai utk budak dip in tourism management mcm kami ni..ramai yg tny miss ttg course yg depa minat utk sambung degree..ada x relate ngntourism skg ni...miss cakap..ada yg ok..ada yg x..tetiba ja aku dengaq ada org tny pasai mascom (course yg akuminat sgt2)...miss aliaa ckp..mmg ada relate...aku sgt happy time tu...sbb aku leh sambung degree dlmmasscom..tp ada 1 ayat yg miss ckp yg buat aku kembali pijak pada bumi yg nyata...miss ckp..kawan dia yg adaxperienced dlm masscom..student masscom hny di pilih sbb rupa or in other word is package...good look of course and ability to communicate in public is a bonus...lebih kurang cmtu la maksud miss td..tp yg missckp..kawan dia yg gtau dia..bukan dari dia... ayat tu yg buat aku tersedaq...aku x sgka yg aku dah jauh berangan yg aku dah keja ngn Media Prima la..apajadah suma tu la...thanks miss sbb tolong sedaqkan saya..saya x salahkan miss...tp btol apa yg miss ckp tu...akuxdak pakej utk jadi wartawan or anything that relate to broadcasting industry...so..utk apa lg aku berangan...mmg aku yakin ramai yg akan ckp aku bodoh sbb xbrani utk buktikan yg depa tu salah..tp...skgni..apa yg miss ckp tu btoi...aku xkata yg miss ckp tu miss tujukan utk aku..tp aku sendiri yg sedaq sumatu...aku mmg xdak package utk jadi seorang wartawan or pembaca berita...mmg btol..nak harapkan pandaibercakap depan public..mmg xkan la aku terlibat dlm masscom..aku tekanan sgt2...

aku kena lupakan ni...


so utk masa depan aku...aku kena decide...sama ada nak amek bidang pendidikan or tourism..aku terpaksa lupakan masscom sbb mmg aku TAKKAN ADA PELUANG dalam masscom...sori masscom..aku maybe amek pendidikan sbb mak ngn abah aku nak aku amek pendidikan...

lupa nak cakap..lepas miss ckp cmtu td..aku saja bg alasan nak p toilet sdgkan aku dok kat tangga n aku nak nangis sbb aku mmg nak sgt amek masscom..tp...aku sedaq diri..aku mmg btol2 down smpai skg...ntah la...erm....harap2 keputusan aku utk amek pendidikan lepas ni..btoi la..amin...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...