25 Februari 2011

Konpius2...my Future!!!


Ermm...today entry aku xnak cakap bnyk...ok....

1- erm..aku ngn housemate aku g karok smpai kul 3 pg...abes kelas kul 10..aku g jmpk kak aku kat McD perda...makan prosperity utk first timenya tahun ni..wahh..sedap...hahahah..my sis blanja aku....then ada la dpt rezki terpijak skit...trus aku blnja housemate aku karok..sorg 3 lagu...aku igt nak blnja lebih..tp dorg x sggup..so..mlm tu kami karok sorg 4 lagu je..bygkan..aku kelas kul 5..3 pagi baru smpai umah..klu la my parents tahu..mati aku...hhahahaha..tp..biasa la..hidup sbg student,..mmg mcm ni la...hahahah

2- skg the things that me worried is about my future...aku xtahu apa karier yg spatutnya aku perlu dapatkan lg 5 thun...sama ada dalm tourism, masscom or pendidikan..let me briefly xpalin bout this prob...
-1st...aku nak cakap pasal pendidikan...erm..actually..my parents ask me utk amek pendidikan pas grad tourism..tp aku xbrapa nak suka..bkan aku xnak masuk pendidikan..but it is my last choice...aku xbrapa minat utk mnjadi pendidik...tp..di sebabkan itu dari parents aku..aku mcm x sggup menolak..kadang2 aku rasa..aku lebih bnyk mengikut dari di ikut..tp nak bt mcm mna..aku seorang yg paling susah utk berkata TIDAK...ntah la...aku igtkan my parents je suruh aku amek pendidikan..tp rupanya abang2 aku pun suruh aku amek pendidikan...ntah la..aku knfius...yg penting,...layak ke aku ni jadi seorang pendidik???aku ada bakat ke utk jadi pendidik??

-2nd...pasal tourism...erm...how come arr..sng ckp..aku xbrapa nak ada jiwa dlm tourism..klu ada pun..skit je...xbnyk...wlupun almost 2 years aku blajar tourism..spirit aku dlm tourism x bercambah,..still dekat level yg sama...sepatutnya bila dah blajar dekat 2 tahun ni..prasaan aku berubah la kan..tp x...jiwa aku still dekat course yg lain...tp bila aku pikir2 balik..aku lebih banyak tahu benda2 dlm tourism compared to masscom...so??mcm mna tu??aku perlukan pendapat...kdg2 bila my lecturer cerita ttg challenges yg ada dlm industri..aku jadi takut plak utk masuk industri..or aku takut utk melangkah ke alam yg lain??erm...

-3rd...masscom..ni course yg paling aku minat skali.,..tp syg..aku x bnyk tahu bnda2 dlm masscom...so??mcm mna aku nak blajar??klu basic pun aku just tahu 1-2 bnda je??mmg la aku leh blajar nnt......tp rasa mcm terlambat..mcm ak dah buang masa utk study tourism..is it..

Aku harap..siapa2 yg baca entry aku kali ni..dapat tinggalkan komen korang...so easy for me to make a desicion..really need it..please...

Prosperity..nyummy...

Tiada ulasan:

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...