21 November 2010

Just Pretend...


Just pretend u are happy...even though u are not..
Just pretend u are ok...even though u are not...
Just pretend u are not fall in love...even though u are..
Just pretend u are strong...even though u are not...
Just pretend u are stupid...even though u are not...
Just pretend u are bad...even though u are not...

In this life..we need to pretend in front of ur family members, friend, your love, everybody...because we need to pretend to make them comfortable to be frens with us..if u are not pretending..they will slowly leave u..can u live alone without anybody around u??? i dont think so..so..u must pretend in everything the thing that u do...because..just pretend...it is a simple thing to do..n simple is beautiful..

19 November 2010

YahOOO......

Yahoo..esok p dgaq ceramah utk lesen keta..hahahha.. baru nak amek..apa daa aku ni..xpa2..at least aku amek gak..haahah

15 November 2010

bERAkhir Sudaaa Sem 3...

Alhamdulillah...akhirnya..tamat jugak sem 3 aku kat UiTMPP.....hermm..last paper..geography..ku sangkakan susah la sgt..tp..sederhana la..yg paling bengang skali...ada negara yg kami x blaja masuk..wt....tp xpa..at least aku yakin aku lulus..skg ni..aku cuma risaukan paper marketing aku...takut truk gila...takut fail..aku x kisah target aku utk dpt DL xsampai..tp jgn kena repeat paper sudah la...harap2 la...then..cuti sem mula..aku x tau nak bt apa..nak keja kat RnR..mak dah cakap dah kat aku..abah x bg aku keja kat sana sbb jauh..so..aku nak keja kat mana??stesen minyak depan kpg??erm..tgk la nnt cmna..kdg2 aku terpikir jgak.suma aku ikut keputusan org tua aku..aku ni mcm baby ja rasanya..erm..mybe org tua aku rasa aku ni x cukup matang lagi kot..muahahaha..biaq la..

11 November 2010

Aku Di Kaca Tv!!!


Akhirnya..setelah hampir erm..bapa mggu ha??3 mggu kot..ahhh lantak la...akhirnya rancangan Bersamamu & PYOTA di siarkan di TV..wlupun cuma 10 minit terakhir..ok la..agak happy..apa yg best...hasil interview kami 3 org..iaitu aku,nora n ain hamiza..kami 3 org di masukkan..tp syg..yg huda n min xdak...nak buat cmna..tp aku bnyk gak la terselit b4 interview tu..aku interprem..hahahah...best gak..xsabaq nak tggu cd...

09 November 2010

WeeKeNd aKtIvIti...



-agak lmbt update blog utk weekend ni..
-erm..ok..we start on saturday...
-mcm biasa..ada paper tour guiding..from 9 am till 12 pm..after that..going for lunch...then 2.30 aku g jomheboh kat batu kawan..so bored la jomheboh kali ni..x bnyk booth yg menarik..cuma aku stay dekat 1 booth tu ja yg lama..dekat booth Buletin Utama...aku bygkan aku ngh on air..hahaha...btw..lupa plak nak gtau aku g ngn sapa jom heboh tu...aku g ngn jen, kiah, pami n nad..1 keta..g jomheboh tu pun x lama..round2 ja...then jena ajk g pulau..aku ikut ja..kami g QB..for ur information..tu 1st time aku jejakkan kaki dekat QB...hahaha...dekat QB..kami buat apa ekk...ha...,main game..tu ja la...then balik...makan kat kapitan....tp aku x mkn..xlapar time tu..aku teman pami ngn kiah makan nasik beriani..balik umah..rehat2 jap..then jen call ajak g makan kat BM tomyam..baru aku g,..coz time tu mmg lapar gila...aku makan tomyam..sedpa jgk la topmyam dia...hahhaha
-Ari ahad plak...
-ahad pg kul 10, my housemate n i went to ropewalk at island...erm..aku ronda2 je...zuk beli speaker..ok la...kami g ikut jambatan....balik ikut feri...b4 balik..kami lepak kat padang kota lama kejap..dlm sejam..lepas penat.hahaha..balik dr pulau...aku duduk rehat..coz mlm tu ada jamuan..
-n u know what..during the jamuan..1st time aku karok depan org ramai..aku dpt rasakan yg muka aku merah gila..hahahatp lepas tu kan...aku rasa mcm gian plak nak karoke..hahahaha...lepas jamuan tu..kami 1 umah g karok kat pusat karoke kluarga
sihat..hahaha..aku dpt rasakan yg aku malu...ahahaha..aku nyanyi 2 lagu gak la mlm tu..2.30 pg baru smpai umah hhahaha...
yg tu je la..weejebd aktivti aku..hahaha...isnin aku balik umah...

02 November 2010

You Know What???

Salam..arrgghhhh..rindunya kat blog aku ni..dekat 3 mggu aku nak update..tp xleh..bz ngn final exam...nak update..tp malas sama...hahaha..tp aku mmg rindu...
you know what...aku skg ngh final exam..skg ni gaps 3 ari utk nex paper...erm...ok la...cuma pas paper MARKETING tu..i'm crying...n u know why i'm crying..xthu??sbb aku xleh jwab MKT..penat smmgu aku hafal hampir 80%..last2 time exam..1 haram jadah apa aku x ingat..tension nya aku...arggh..benci3..aku sebak time jawab..aku nangis time balik umah...arrggghhh tensyen...
n u know what..aku main bola sepak kat umah sewa ni..hahhaha..kaki bangku main bola..hahah..mmg lawak la..mula2 tu agak letih gak la..but after 2/3 days main..agak njoy wlupun still x reti..hahahaha..nsib baik agak njoy...
n u know what??aku baru dpt rasa yg bersukan ni pun dpt releasekan tensyen gak...aku baru sedaq kot..cita dia mcm ni...kan ptg yg aku tensyen sal MKT tu kan...my housemate ajak la aku g main bola...mula2 aku xmau sbb tensyen kan...then main jugak la..dah main baru aku slow2 lupakan sal marketing..untung gak la kan...
n u know what...aku agak tensyn kebelakangan ni...bukan sbb exam...tp sbb2 lain..sbb org yg aku xsgka...fikir aku smpai mcm tu skali..dont judge a book by its cover..wlupun aku mcm ni..tp aku bukan jenis yg mcm tu...wlupun aku sembahyag pun xpenuh...aku still igt Allah..aku x suka org igt aku mcm tu...mybe tu cuma lawak dorg..tp klu dah bnyk kali..mcm dorg igt btol2 plak...arrgghhh..benci aku...
n u know what...mlm esok (Rabu)..mungkin aku akan ke udara..hahaha..bukan terbang tau...tp masok tv la...hahaha....kelab pyota join bersamamu milik tv3 bantu family en azha dulu..klu x silap aku..aku dah gtau kan dlm post yg lepas...
k la..aku nak out dah...n mybe g main bola..hahahah...salam...

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...