18 Oktober 2010

BanYak BeNdA aKu nAK CiTa...

Salam..mybe tulisan kali ni agak panjang n mybe it will be a bit boring for u...ok..ermm..first of all..sal mggu terakhir study sem 3 ni...every day ada test..bengang tul aku...then ada slide presentation utk subjek tour guide..aku happy coz i got the simple one..bout coral reef..hahaha..best gila...yg aku pelik kan...mmg aku x nervous lgsg..skit pun x..sbb aku mcm dpt rasa aku akan dpt yg senang..hahaha...agak seronok la..then ari sbtu (16/10/10)ada;ah ari yg agak best wlupun penat...sbb kami wakil kelab pyota masok tv3 utk rancangn bersamamu..mmg best..n aku agak rasa mcm tekanan skit..sbb benda tu rancangn tv..so as u all know..aku kan minat bahagian2 penyiaran ni..so sepanjang masa penggambaran tu..aku cuba utk belajar how to act infront of camera..n u know wat..aku d interview oleh wartawan tu..hahahaha..best gak la..kami amek gmbar ramai2..mmg best...nak tgk pic??g la kat fb aku..aku dah upload dah gmbar..masa aku smpai kat umah kawan tu..aku agak mcm terkejut la..sbb aku tgk mcm family tu xlayak tau utk masok bersamamu..nak tau x sbb apa..sbb kawan tu ada carwash n everything..tp bila dah lama..baru aku dpt thu..yg family tu susah..si ayah ada paru2 berair..mak xda..umah dia kecik sgt2..nak duduk 5-6 org..mmg kesian gila..mmg patut pun masok...aku x sgka...dlm keadaan yg membangun dlm kawasan BM tu pun..ada lg family yg susah mcm tu..n aku igt lg aling ckp apa..."kami hidup susah..sedara mara pun xmau amek tau sal kami sbb kami idup susah.."..aku nak nangis time along ckp cmtu..baru aku bersyukur dgn apa yg aku ada selama ni..aku x sgka ada lg org yg idup susah smpai mcm tu skali..harap Allah dpt bantu keluarga tu...
Next story is bout fast track..smpai skg pun aku still survey..tny pendapat org ttg fast track..family aku pun 50/50 utk bg aku g fast track..kakak2 aku suh aku g..abg aku yg no2 tu xbg aku g..dia suh aku abeskan dip..dia ckp alang2 tggl lg 3 sem..mak n abg aku yg no 3 suh aku decide sendiri..aku xtau nak bt ap skg ni..klu ikut aku..aku nak g fast track...so leh abes awal...utang ngn PTPTN pun xbnyk jadinya..tp bila aku pikir2 balik..aku nak amek masscom..bukan tourism..tourism mmg la aku agak minat..tp ni bukan pilihan utama aku..my 1st choice is masscom..i wanna involve in broadcasting industry....gpun klu aku g..nak g fast track adalaha kat kampus bandaraya melaka..jauh..aku mcm xnak g sbb nnt umah aku 0..kak aku dah la nak kawen ujung thun ni..so tggl parents aku ja..btol gak ckp abg no 2 aku tu..ayah aku mcm x bg aku g sbb nnt xdak sapa dah kat umah ni... ntah la..aku cian kat mak ngn abah...mybe aku akan abeskan dip aku dulu..MAYBE...
n the third 1...erm..aku rasa xyah cita la..biarlah cmtu ja..aku simpan lg senang...xnak la masokkan apa2..nnt tkot jadik lg truk..jlu aku dah bersedia nnt aku masokkkan k..

6 ulasan:

FaYee berkata...

If you have something to confess, baik confess je. lagi disimpan lagi teruk, lagi luka kot.! anyway, goodluck. and I ain't doing my FAST TRACK ! it's a 'route 666' to me if i go ! Hahhaha

ini aku... berkata...

hahahaha...fayee..fayee...aku bukan xnak ngaku..but..aku tkut benda jdok makin trok..

FaYee berkata...

Kalau kau rasa benda kau buat tak salah buat apa kau nak takut2.. aku faham hati kau nak menjaga hati pihak orang lain tapi kau kena tahu jangan bagi orang lain senang2 pijak kepala kau. aku baca status2 kau dekat Facebook, sorry to say but you looked DEFEATED ! Was that the feeling of a loser ? tak kan ? kau kena bangkit sebagai seorang lelaki yang tabah. bukan lemah ! come on, be strong !!

ini aku... berkata...

mmg dah aku selalu mengalah fayee...aku xboleh tgk org lain susah especially kwan2 aku..biar aku susah xpe..as long as my friends happy..aku dah biasa mengalah ngn org yg aku syg..mengalah x bererti kalah..i hope..ada kebahagian utk aku..

FaYee berkata...

Uhuhuhu.. yalah.. As long as you happy for what you did.. But don't regret if it is a wrong decision that you choose. haha. good luck.

ini aku... berkata...

insya Allah x..

Jom Usharrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...